Ispiši ovu stranicu

Bolnica u Našicama dobila novi uređaj za sterilizaciju

Župan Anušić u obilasku uređaja Župan Anušić u obilasku uređaja OBŽ

U Općoj županijskoj bolnici Našice obilježen je početak rada novog vrijednog uređaja za sterilizaciju na Odjelu kirurgije.

Uređaj je vrijedan 1.612.000 kuna, a financijska sredstva za nabavu sterilizatora osigurana su iz stavke decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije.

Župan Ivan Anušić je odao priznanje ravnatelju i svom bolničkom osoblju na njihovom radu, a osobito na doprinosu u zbrinjavanju COVID pacijenata.
Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić zahvalio je na ulaganjima Županije u bolnicu iznosu od sedam milijuna kuna kroz decentralizirana sredstva. Nakon 15 godina rada postojećeg sterilizatora, nabavljen je novi od istog proizvođača, jednog od najboljih na svijetu, rekao je Šimić.

Što se tiče rada COVID-odjela, situacija je pod kontrolom, broj pacijenata se smanjuje, a trenutno niti jedan djelatnik bolnice nije u samoizolaciji, pozitivan ili obolio od korone, što je rezultat dobre procijepljenosti od oko 80 %, zaključio je dr. Šimić.
Županu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji na donaciji je zahvalio i voditelj Odjela kirurgije dr. Samir Haj Barakat istaknuvši da je sterilizator dragocjen za ovaj, ali i sve ostale bolničke odjele, dodavši kako su ovom donacijom u našičku bolnicu „donijeli Božić” .
Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuo je da je našička bolnica jedna od najvećih i najvažnijih institucija u Našicama u koju se sustavno ulaže.

Napomenuo je da Grad Našice svake godine u bolnicu ulaže oko 200.000 kuna, a podsjetio je i na to da je Grad obnovio prilaze bolnici čime je pridonio i boljem radu hitne službe.

Zahvalio je županu na donaciji i ravnatelju bolnice na kvalitetnim zdravstvenim uslugama koje pružaju građanima Našica i okolice.

Pročitano 338 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun