Ispiši ovu stranicu

Blagoslov obitelji i domova pod epidemiološkim mjerama

Blagoslov obitelji i domova pod epidemiološkim mjerama Foto: Laudato.hr

Župa sv.Filipa i Jakova broji oko 1400 katoličkih obitelji, župa sv.Josipa Radnika u Borovu naselju oko 1200 obitelji s 3500 vjernika, a župa Blažene Djevice Marije Kraljice Mučenika 202 obitelji u Bogdanovcima te 644 u Vukovaru. Ovih dana u svoje domove primaju svećenike kako bi dobili blagoslov domova i obitelji.

Zbog pandemije, ovaj se kršćanski čin u kojemu se moli i zaziva božji blagoslov na sve članove obitelji kako bi kršćanski živjeli i svjedočili svoju vjeru, odvija pod epidemiološkim mjerama.

To, u ovim okolnostima, podrazumijeva da su se svi dužni držati propisanih mjera – i svećenici i ministranti i vjernici. Zaštitne maske su obavezene, nema rukovanja i dugotrajnog zadržavanja, treba održavati distancu. Ukoliko je vjernik zaražen koronom ili u samoizolaciji može se javiti za naknadni blagoslov doma i obitelji koji je moguće dobiti tijekom cijele godine, a ne samo sada.

Iz vukovarskih župa također obavještavaju vjernike da sve informacije o rasporedu blagoslova po ulicama mogu dobiti u svojim župama – na mrežnim i društvenim stranicama župa, kroz župne listiće i obavijesti i dr.

Pročitano 583 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar