Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić obišao dežurne službe u Vinkovcima

Župan je prvo posjetio vatrogasce Župan je prvo posjetio vatrogasce VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sa suradnicima posjetio je dežurne službe u Vinkovcima te zaposlenicima čestitao Novu godinu.

Prvo je obišao Javnu vatrogasnu postrojbu. Zapovjednik Krešimir Jelić rekao je da im je ova godina bila iznimno uspješna te da su dobili moderno vatrogasno vozilo.

Župan Dekanić je naveo da su vinkovački vatrogasci imali 180 intervencija, da su uvježbana i opremljena postrojba.

Potom je župan posjetio Zavod za Hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Ravnatelj Mato Matić kaže da su ove go dine imali puno posla zbog epidemioloških mjera. Imali su više od 24.000 pacijenata te povećan broj intervencija.

Župan je rekao kako je učinjen ogroman iskorak završetkom izgradnje zgrade u Vinkovcima, a pred otvaranjem je i zgrada u Vukovaru.

U Operativno komunikacijskome centru Policijske uprave vukovarsko-srijemske župana je dočekao načelnik Fabijan Kapular te rekao da policija radi 24 sata dnevno jer u svkom trenu treba biti dostupna građanima, a stanje sigurnsoti ocijenio je jako dobrim.

Župan je pad rekao kako policijske službenike iduće godine očekuje još više posla jer će oni raditi na schengenskoj granici Europske Unije.

Župan je obilazak završio posjetom Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Ravnatelj Krunoslav Šporčić kaže da je godinu obilježila pandemija koronavirusa, da su u bolnici pripremili 96 ležaja za COVID pacijente, no imali su najviše 73 bolesnika.

Župan je prvo zahvalio zaposlenicima bolnice na trudu koji ulažu u liječenju pacijenata te izrazio nadu da će se nastaviti trend povećanoga broja rođene djece budući da je u vinkovačkoj bolnici ove godine rođeno više djece negoli prošle godine.

 

 

Pročitano 508 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun