Ispiši ovu stranicu

Od idućega tjedna u OBŽ novi model cijepljenja bez prethodne najave

Osijek Osijek Foto: Arhiva HRV

Od idućega tjedna građani Osječko-baranjske županije moći će se cijepiti bez prethodno dogovorenoga termina cijepljenja. Po mišljenju struke, novi model cijepljenja, mogao bi omogućiti da se kroz iduća dva tjedna procijepe svi zainteresirani građani, bilo da je riječ o trećoj ili prvim dozama, a to bi trebalo biti ključno za smanjeno širenje omikrona.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije osmislili novi model koji bi građanima trebao olakšati i ubrzati cijepljenje. Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda Nikola Kraljik, objasnio je kako su ga osmislili u dogovoru s Domom zdravlja, koji ima svoja sjedišta u sedam gradova Osječko-baranjske županije.

- Primjerice u Osijeku će se građani od ponedjeljka do petka moći cijepiti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo od 8 do 13 sati, a od 14 do 19 sati u Domu zdravlja. Kada se tomu dodaju i liječnici obiteljske medicine, poliklinike i pojedine ljekarne koje obavljaju cijepljenje mišljenja smo kako bi na ovakav način kroz iduća dva tjedna mogli procijepiti sve zainteresirane građane, bilo da je riječ o trećoj ili prvim dozama, što bi trebalo biti ključno za smanjeno širenje omikron soja. - objasnio je Kraljik.

Pozvao je građane na strpljenje te savjetovao da umirovljenici na cijepljenje dolaze u prijepodnevnom terminu, dok osobe koje su u radnom odnosu dolaze u poslijepodnevnim terminima kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve.

Osječko-baranjska županija može se pohvaliti da je uspjela dosegnuti očekivanu razinu zaštite od širenja COVID-a 19. Naime, po procijepljenosti u samom su vrhu, sa 64 posto odraslih cijepljenih s obje doze što je 54 posto ukupnog stanovništva. Sve dodatne informacije vezane uz cijepljenje možete pronaći na internetskim stranicama osječkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Osječko-baranjske županije.

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac