Ispiši ovu stranicu

Plivalište Vukovar u 2021. oborio rekord: 165.000 posjetitelja

Plivalište Vukovar u 2021. oborio rekord: 165.000 posjetitelja Foto: Arhiva HRV

Plivalište Vukovar u ožujku ove godine proslavit će petu godinu postojanja.

2021. godina bila je uspješna, ali i izazovna za Plivalište Vukovar, doznajemo od ravnatelja JU za upravljanje Sportskim objektima Vukovar Ivana Szabe. Iako je prošla godina započela sa epidemiološkim mjerama, što je Sportske objekte Vukovar spriječilo da svoje aktivnosti provode u svom zadanom kontinuitetu, Szabo naglašava kako su se s vremenom prilagodili novonastaloj situaciji i unatoč tome, posjećenost Plivališta je do sada nezabilježena.
- Podvukavši crtu na kraju godine ipak smo uspjeli ostvariti do sada nezabilježenu posjetu. Plivalište je zabilježilo u 2021. godini 165.000 posjetitelja, što je za 25.000 korisnika više nego što smo do sada imali – rekao je Szabo komentirajući kako je tako dobroj ljetnoj sezoni pogodovao i visok vodostaj rijeke Dunava.

Ravnatelj Szabo naglasio je kako je 73.000 ljudi posjetilo Plivalište u tri ljetna mjeseca u 2021. te kako je to veliko opterećenje za Sportske objekte Vukovar.

- Morali smo se prilagoditi što se tiče rada i održavanja cijelog objekta. Morali smo osigurati dovoljan broj spasilaca na bazenu, veći broj suncobrana i ležaljki, sve dodatke koji osiguravaju ugodan boravak na bazenima. Svi smo se prilagodili radu jer nama je ljetna sezona glavna – kazao je Szabo.

Posjetitelji su iz cijele regije Slavonije i Baranje, a bilo je posjetitelja iz Austrije, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pročitano 884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI