NAJNOVIJE
Svečano otvorena novoizgrađena zgrada OHBP-a, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednosti 22,5 milijuna eura

Premijer Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) i dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednog 22,5 milijuna eura.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 16:51)
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)

Klaudija Boras

Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 10:29

U Vukovaru je svečano otvoren drugi Rotary klub, Rotary klub Vukovar 1231. Klub je osnovan s ciljem promicanja humanitarnog rada, međunarodne suradnje i promicanja visokih etičkih standarda. Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu.

Sunčica Bulat Wuersching, Guvernerka Rotary Distrikta 1913 istaknula je povodom osnivanja kluba, kako svaki rotary klub u svojoj zajednici donosi brojne prednosti.
- Rotarijanci djeluju brzo, nebirokratski, osluškujući potrebe svoje zajednice na njih odgovaramo svojim akcijama i projektima. Osnutak kluba je veliko bogatstvo za zajednicu, ne samo što djelujemo, već što ponekad usmjerimo svjetlo na neke skupine u društvu ili potaknemo akciju za širu društvenu akciju, kao npr. nakon potresa na Banovini, organizirali smo potpisivanje preko 250 stipendija za srednjoškolce s potresenom pogođenog područja. Briga za psihološko zdravlje za žene koje boluju od raka dojke, mi im omogućujemo da tijekom terapije žene mogu iscrtati obrve i slične stvari..brojne su zaista akcije u pitanju – istaknula je Bulat Wuersching.

Ines Mrkonja , predsjednica Rotary kluba Vukovar 1231 naglasila je kako su klub osnovali kako bi pomagali svima kojima je pomoć potrebna u zajednici.
- Cilj osnivanja je povezivanje ljudi, sklapanje prijateljstava. Pomaganje i sudjelovanje u humanitarnom radu jedan je od ciljeva. Velika i vrijedna zajednica rotarijanaca već dugi niz godina dokazuje svojim nesebičnim djelovanjem u svijetu, da je uključivost i humanost ono što čini temelje rotarya – pojasnila je Mrkonja dodavši kako poseban naglasak stavljaju na brigu o mladima.
- Mladi trebaju biti glavni nositelji tih promjena. Svoje snage usmjeravamo i na ekologiju koja zaslužuje našu pažnju i djelovanje. Svoje resurse kao članovi Rotary kluba usmjeravamo tamo gdje se to pokaže da je potrebno, mladima, starima, pri školovanju ili stipendiranju – pojasnila je Mrkonja.

Povodom osnivanja kluba, održali su u Vukovaru svečanu Charter večeru.

Nedjelja, 03 Prosinac 2023 19:09

Paljenjem prve adventske svijeće započeo je Advent u Vukovaru pod sloganom “Radost iščekivanja” te 26. Vukovarske adventske svečanosti pod sloganom “Vukovar – moj izbor za budućnost” koje će nas u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvesti u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.

Subota, 02 Prosinac 2023 21:17

Prigodnim programom koji je održan u Gradskom muzeju Vukovar svoj petnaesti rođendan proslavila je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Vukovarske iskrice.

Petak, 01 Prosinac 2023 17:25

U Dnevniku HRV-a, između ostalog, poslušajte:

Grad Vukovar i ove godine osigurao božićnice i prigodne darove

Započinje sadnja 2800 sadnica drveća na području Vukovara

U Vukovaru u tijeku 5. simpozij palijativne skrbi s međunarodnim karakterom

U Lovasu predstavljen projekt "Potpora u lokalnoj zajednici za kvalitetan put ka punoj integraciji"

Dnevnik uredila i vodila Klaudija Boras.

Petak, 01 Prosinac 2023 12:34

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava potpisao je ugovor o nabavi i sadnji 2800 sadnica drveća koja će se saditi na području cijeloga grada.

Petak, 01 Prosinac 2023 11:08

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''DUNAV'' Vukovar, organizira po prvi put samostalni koncert tamburaškog orkestra Dunav.

Petak, 01 Prosinac 2023 10:40

Vlada Republike Hrvatske je na 267. sjednici održanoj u četvrtak 30. studenog 2023. godine donijela Odluku o donošenju Programa državne potpore proizvođačima svinja većih klaoničkih težina zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih mjerama za suzbijanje afričke svinjske kuge i Odluku o jednokratnoj mjeri pomoći za nabavu svinjskih polovica subjektima pogođenim provedbom mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge - izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Petak, 01 Prosinac 2023 10:30

Prijave ispita državne mature za prvi rok u školskoj godini 2023./2024. počinju danas u podne te će trajati do 15. veljače 2024., a novina je da će pristupnici od ove godine na jednom ispitnom roku moći umjesto dosadašnjih šest prijaviti najviše pet izbornih ispita.

Državne mature koje će se u prvom roku pisati od 4. do 27. lipnja 2024., pristupnici prijavljuju preko mrežne stranice www.postani-student.hr.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja istaknuli su da ove godine nema bitnih promjena u provedbi državne mature u odnosu na prošlu godinu.

Jedina promjena odnosi se na broj izbornih ispita koje pristupnik može prijaviti na jednom ispitnom roku: dosad je u sklopu ispita izbornog dijela bilo moguće prijaviti najviše šest izbornih predmeta u jednom ispitnom roku, a od ove godine u jednome roku može se prijaviti najviše pet izbornih predmeta, stoji u odgovoru Hini.

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije pristupnika, ovisno o tome radi li se o učenicima u redovnome sustavu obrazovanja; pristupnicima koji su redovno srednje obrazovanje završili prije ove školske godine; pristupnicima koji su strani državljani, završavaju obrazovanje u inozemstvu ili su srednje obrazovanje završili u Hrvatskoj prije 2010.; pristupnicima koji srednje obrazovanje završavaju u ustanovama za obrazovanje odraslih.

Rok za dostavu dokumentacije Centru je 28. veljače 2024. godine, a do 20. veljače 2024. za dostavu zahtjeva i dokumentacije za prilagodbu ispitne tehnologije (pristupnici s invaliditetom ili teškoćama). Od 15. veljače do 4. svibnja 2024. bit će moguća naknadna prijava i promjena ispita iz opravdanih razloga. U istom periodu bit će moguće naknadno i odjaviti ispite.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija