Ispiši ovu stranicu

Struka nezadovoljna BAT testiranjima

Struka nezadovoljna BAT testiranjima Foto: arhiva HRV

Jučer je u Hrvatskoj zabilježen manji broj slučajeva, ali i testiranja. 1397 osoba dobilo je pozitivan nalaz na covid-19, a čak 39 osoba je preminulo.

Najnovija točka prijepora u zdravstvu su brza antigenska testiranja koja sada provode i liječnici obiteljske medicine. Nataša Ban Toskić iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine pojasnila je da su prepreke ogromne, a novi kriterij nejasan.
-Mi smo do sada imali naputak da svaku osobu sa simptomima Covida, ako su negativni na BAT-i, pošaljemo na PCR. Sada je odjednom naputak da nije potrebno napraviti PCR. Što to sada znači? Takvu osobu koja je negativna na BAT-u, a ima simptome, onda ona ne ide niti u izolaciju, niti se njezini kontakti upozoravaju - poručila je Ban Tosković.
Ministar zdravstva Vili Beroš je u priopćenju Ministarstva zdravstva poručio kako testiranja brzim antigenskim testovima na COVID-19 trebaju provoditi domovi zdravlja i liječnici obiteljske medicine koji mogu osigurati potrebne uvjete da nema izravnih kontakata redovitih pacijenata i onih koji dokaze na testiranje, posebno onih sa simptomima te naglasio kako su i do sada liječnici radili testiranja na COVID-19.

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI