Ispiši ovu stranicu

Dio osnovnih škola u Vukovaru prešao na nastavu na daljinu, a dio na mješoviti model nastave

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Dio vukovarskih osnovnih škola kojima je Grad Vukovar osnivač od danas su prešle na nastavu po modelu C - na daljinu, dio njih prešao je na model B - mješoviti model nastave (u školi i na daljinu), a u dijelu osnovnih škola nastava se i dalje obavlja po modelu A - koji predviđa nastavu u školi uz pridržavanje epidemioloških uputa HZJZ-a.

- Tijekom protekloga dana došlo je do velikoga povećanja broja zaražene djece i onih kojima je određena mjera samoizolacije. Stožer civilne zaštite je na prijedlog ravnatelja, a uz suglasnost osnivača donio mjeru kojom se od danas u osnovnim školama Mitnica i Nikole Andrića nastava održava po modelu C, odnosno na daljinu – rekao je Darko Dimić, pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje u Gradu Vukovaru.

U osnovnim školama Dragutina Tadijanovića i Blage Zadre uveden je mješoviti model nastave, odnosno model B.
- Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školskim prostorima, a učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju na daljinu – objašnjava Dimić.

Ova mjera je na snazi do petak, 28. siječnja 2022. godine, jer se očekuje da bi do tada mogao proći najveći val zaraze, a tada bi se djeca mogla vratiti u školske klupe i nastavu pohađati po modelu A od ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine.

Na novinarski upit po kojem će se modelu nastava održavati u Osnovnoj školi Antuna Bauera, budući da su u istu zgradu išli i učenici Osnovne škole Nikole Andrića, zbog obnove zgrade njihove matične škole, pročelnik Dimić je odgovorio:
- Učenici Osnovne škole Antuna Bauera do daljnjega nastavu nastavljaju pohađati po modelu A, odnosno, svi učenici dolaze u školu uz pridržavanje epidemioloških uputa HZJZ-a, jer prelaskom učenika OŠ Nikole Andrića na model C, u zgradi OŠ Antuna Bauera stvoreni su veći prostorni kapaciteti za njihove učenike.

POTREBNA ODGOVORNOST
- Naše mišljenje je da je učenicima uvijek najbolje u školi i to je temeljni podatak od kojega uvijek valja krenuti – naglasio je pročelnik Dimić, koji je izrazio nadu da će se epidemiološka situacija u što kraćem vremenu stabilizirati.

Uputio je i apel roditeljima učenika svih osnovnih škola koje su od danas započele slušati nastavu po modelu A ili po modelu B.
- Sada nam je potrebna i odgovornost roditelja djece koja nastavu pohađaju online. Ne trebaju djecu puštati na igranje ili na treninge, nego ih trebaju zadržati u svojim domovima kako bi se spriječilo širenje zaraze – zaključio je Dimić.

POPIS ŠKOLA I MODELA NASTAVE
Osnovna škola Nikole Andrića - MODEL C

Osnovna škola Antuna Bauera - MODEL A

Osnovna škola Siniše Glavaševića - MODEL A

Osnovna škola Josipa Matoša - MODEL A

Osnovna škola Mitnica - MODEL C

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića - MODEL B

Osnovna škola Blage Zadre - MODEL B

Pročitano 997 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac