Ispiši ovu stranicu

Održana je 5. sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara

Održana je 5. sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara Foto: K.B.

Održana je 5. sjednica Gradskog vijeća grada Vukovar, na kojoj je usvojeno svih 11 točaka dnevnog reda.

Prva točka dnevnog reda, 5.sjednice Gradskoga vijeća grada Vukovara, održane u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, bila je izbor drugog potpredsjednika Gradskog vijeća. Predložen je Krešimir Raguž iz redova HDZ-a, koji je izabran jednoglasno, bez suzdržanih ili protiv. Predsjednik Gradskog vijeća grada Vukovara Željko Sabo naglasio je kako bi današnju sjednicu opisao konstruktivnom I sažetom.

- Izdvojio bih ključnu temu, osim ostalih, vezano za tvrtku Tehnostan, kojoj smo odobrili zaduženje u iznosu od pet milijuna, kako zbog daljnjeg poslovanja tvrtke tako i zbog poskupljenja energenata. No, nije samo to razlog, nažalost i zbog tehničke greške, što se nije ugovorilo na vrijeme ili ocijenilo da se treba ugovoriti cijena plina kada je to bilo povoljno. U okviru toga, mislim da smo bili konstruktivni, shvatili smo teškoću događaja i vremena u kojemu se nalazimo. Odabrali smo jednoglasno i drugog dopredsjednika Gradskog vijeća iz opizicije – istaknuo je Sabo.

 Novoizabrani potpredsjednik Krešimir Raguž je nakon osvojenog povjerenja zahvalio.
- Zahvaljujem svim Gradskim vijećnicima koji su me izabrali za potpredsjednika Gradskog vijeća, nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Kao potpredsjednik ću raditi one stvari koje mi predsjednik da u ovlast. Zalagat ću se za pravo svakog vijećnika – rekao je Raguž.

Potpredsjednik Gradskog vijeća David Vlajčić, komentirao je izbor novog potpredsjednika.
- Mi kao izabrana predstavnička većina podržali smo taj prijedlog, jer je on je sukladno i zakonu, statutu i poslovniku Gradskog vijeća. Htjeli bismo naglasiti kako to nije bio slučaj poštivanja volje naroda i statuta poslovnika od strane predstavničke manjine kada se birao predsjednik Gradskog vijeća, gospodin Sabo i potpredsjednik vijeća iz reda predstavničke većine. Mi smo podržali, ne ulazeći u kvalitetu gospodina Krešimira Raguža kojega je Hrvatska demokratska zajednica predložila - kazao je Vlajčić. Donošenje odluke o davanju jamstva trgovačkom društvu Tehnonostan Vukovar za dugoročno zaduženje bila je druga točka, koja je također jednoglasno usvojena, kao i svih ostalih devet točaka.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI