Ispiši ovu stranicu

Poskupljenje energenata: Poduzetnici prvi na udaru

Ilustacija Ilustacija FOTO: ARHIVA HRV

Poskupljenja energenata pokucala su na vrata, a posljedično poskupile su i druge namirnice. Plan hrvatske Vlade za ublažavanje skoka cijena još uvijek je u natuknicama, a poznato je jedino da će padati PDV.

Hrvatska kućanstva do 1. travnja su pošteđena udara, za razliku od poduzetnika. Vladine mjere trebale bi zaštitit najugroženije.
- Na način da ih sufinancira, kako račune za struju tako i za plin, u većem iznosu nego je to do sada bio slučaj. Država će na sebe preuzeti dio ovog troška poskupljenja, kroz smanjenje poreza na dodanu vrijednost, u jednom dijelu, a u drugom dijelu i kroz, nešto važniju ulogu Hrvatske elektroprivrede, do kraja veljače ćemo predstaviti ukupan paket mjera koji će obuhvatiti sve segmente - rekao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

SMANJENJE CIJENA PADOM PDV-a?

Ministar financija Zdravko Marić kaže da distributeri ne moraju sniziti cijenu, ali da su iskustva sa 14 opskrbljivača plinom različit.
- Sve to skupa nastojimo sagledati i taj paket mjera, i tri osnovna segmenta koje je premijer već najavio, probat ćemo sve ove aspekte o kojima govorite sagledati, ali to ne može biti puna garancija. Da ćemo učinit sve da se efekti preliju tamo gdje trebaju, da - zaključio je Marić.

Pročitano 393 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI