Ispiši ovu stranicu

Predavanje o opasnostima virtualnog svijeta

Internet i mediji imaju svoje prednosti ali i niz opasnosti Internet i mediji imaju svoje prednosti ali i niz opasnosti Foto: Robert Rac

Razvoj tehnologije, medija i sveprisutnost interneta i društvenih mreža rezultirali su porastom nasilja među mladima koji nisu svjesni brojnih opasnosti koje im prijete u virtualnom svijetu,  a nerijetko i sami postaju žrtve neko od oblika nasilja. Tim je povodom u Pastoralnom centru sv. Bone u okviru projekta Djeca medija održana čitava serija predavanja namijenjena srednjoškolcima i roditeljima kako bi se educirali i upoznali s opasnostima koje vrebaju s druge strane monitor i tipkovnice.

Igor Kanižaj potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu Republike Hrvatske i jedan od predavača je upozorio na opasnosti koje vrebaju na internetu, posebice na društvenim mrežama te je objasnio ulogu roditeljske kontrole i ulogu škole koja mora biti u funkciji što boljeg educiranja mladih.

Projekt “Djeca medija” nastao je na temelju zajedničke inicijative organizatora i polaznika Komunikološke škole Matice hrvatske koju zajednički od 2008. godine organiziraju Matica hrvatska, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet političkih znanosti.

Pročitano 1839 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac