Ispiši ovu stranicu

U Osijeku otvoreno Reciklažno dvorište Donji grad

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić najavio i izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić najavio i izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad Foto: Grad Osijek

Upravo otvorenim četvrtim reciklažnim dvorištem u Osijeku ispunjena je zakonska obveza Grada Osijeka glede aktivnosti gospodarenja otpadom u gradu s više od 100 tisuća stanovnika. Otvorenju Reciklažnoga dvorišta Donji grad nazočili su ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksandra Čilić i drugi javni dužnosnici.

Riječ je o investiciji vrijednoj 5,1 milijun kuna od čega je 85 posto financirano iz europskoga Kohezijskoga fonda.

- Ovdje će se moći odlagati 48 vrsta otpada kao i otpad opasan za okoliš poput poput baterija, ulja ili lijekova, a radimo i na izgradnji reciklažnog dvorišta za građevinski otpad – rekao je gradonačelnik Radić.

Ministar Ćorić pak ocijenio je ovom prigodom Osijek kao jedan od primjera velikih gradova koji optimalno promišljaju politiku gospodarenja otpadom i zaštite okoliša.

- Čini se to kroz izgradnju infrastrukture, sanaciju odlagališta kao i kroz kroz informiranje i edukaciju građana, a čime Grad Osijek najbolje pokriva sve aktivnosti gospodarenja otpadom kao jedinica lokalne samouprave – istaknuo je Ćorić.

Inače, u vezi sa zaštitom okoliša, Grad Osijek ugovorio je i dobio više od 165 milijuna kuna europskog novca, a u području energetske učinkovitosti ugovoreno je i i realizirano više od 180 milijuna kuna.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar