Ispiši ovu stranicu

Vukovar slavi Dan grada

Proslava uz mnoštvo događaja cijeloga dana Proslava uz mnoštvo događaja cijeloga dana Snimak: Arhiv HRV

Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Obilježavanje je započelo odavanjem počasti žrtvama Domovinskoga rata na Memorijalnom groblju, a nastavlja se tijekom dana mnoštvom prigodnih događaja.  

Prijepodne će biti upriličena i procesija ulicama grada, stjegovi Grada  Grada Vukovara i sv.Filipa i Jakova bit će podignuti  na ušću Vuke u Dunav.

 U 13 sati je zakazana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene gradske nagrade i priznanja. Sjednici će  nazočiti i predsjednik Republike Ivo Josipović. Prije  sjednice predsjednik Josipović obići će u Sotinu mjesto na kojem je nedavno otkrivena masovna grobnica s posmrtnim ostacima žrtava iz Domovinskog rata, a zatim će položiti vijence na spomen obilježju masovne grobnice na Ovčari i na Memorijalnom groblju u Vukovaru.  Na Veleučilištu Lavoslav Ružička  održat će predavanje u okviru projekta "Prema europskom građanstvu".  

U poslijepodnevnim satima  na ulicama grada  bit će održane ulične atletske utrke učenika osnovnih i srednjih škola, a  trkači iz nekoliko zemalja koji promiču međunarodno prijateljstvo i razumijevanje sudjelovat će u utrci pod nazivom „Utrka harmonije svijeta“.

U 17 sati u središtu Vukovara započinje tradicionalna manifestacija Živjeti s Dunavom – Dunav, riba, vino i tambure, a u večernjim satima na programu je koncert klape Subrenum iz Dubrovnika i Opće opasnosti.

Pročitano 2414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar