Ispiši ovu stranicu

Poduzetnicima 2,5 milijuna kuna

Poduzetnicima 2,5 milijuna kuna Foto: VSŽ

U Vinkovcima je održana 9. sjednica Županijske skupštine na kojoj je, među ostalim točkama na dnevnome redu bilo i Izvješće o radu župana VSŽ Damira Dekanića za razdoblje od 4. lipnja do 31. prosinca protekle godine.


Župan je naglasio kako su cijeli njegov tim i on dali najbolje od sebe kako bi razvoj krenuo u željenom pravcu.
-Radni dan nam je počinjao u 6.30 ujutro, a trajao do 21 sat navečer. Uložili smo jako puno truda kako bi snimili situaciju, resetirali stanje te krenuli u pravcu i s projektima s kojima mislimo da imamo šanse – rekao je župan. Pri tome im je, naglašava, fokus bio na osnovnim strateškim projektima, a to su Srijemska granična transverzala, željeznička pruga Vinkovci-Okučani i Luka Vukovar.

-To su strateške točke na koje vežemo sve one projekte koji su se možda i nazivali strateškima, no realno imaju značajno manju vrijednost. Kada ovi projekti krenu, to je ogroman novac i ogromna operativa, puno događanja, puno zaposlenih u tom dijelu i s njihovim znanjima sposobnostima, posljedično se nudi velika mogućnost daljnjeg razvoja. Kontaktirali smo i s gospodarstvenicima, lokalnom samoupravom te Hrvatima u Vojvodini i BiH kao i veleposlanstvima država koji imaju interes ulagati na našemu području – pojašnjava župan. Naglasio je i kako svi pokazatelji potvrđuju da se gospodarska situacija kreće uzlaznom linijom, odnosno potražnja za radnom snagom relevantan je pokazatelj da se stvari gospodarski kreću prema bolje.
- Svjesni smo da je dio ljudi otišao, ali istovremeno i proces povratka polagano je primjetan na mikro razini, iako nemam pouzdanu informaciju s razine županije koliko bi to moglo biti, no evidentno se događa – zaključio je župan dodavši kako misli da uspješno obnaša funkciju župana i da rezultate očekuje vrlo brzo.

Marija Budimir, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj govorila je o mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovarsko-srijemske županije za tekuću godinu. Mikro, malim i srednjim poduzetnicima pokušat će se pomoći kroz potpore vrijedne 2,5 milijuna kuna, a bit će raspoređene od minimalno 10 do maksimalno 50 tisuća kuna po poduzetniku. Županija će sudjelovati sa 70%, a sufinanciranje će iznositi 30%.
-Mjere se odnose u ulaganje kupnje određenih alata, strojeva, adaptaciju i razvoj proizvodnih procesa, odnosno bilo koji dio koji će pokušati pomoći poduzetnicima da unaprijede svoje poslovanje, odnosno ostvare svoju dobit – rekla je Budimir dodajući kako na ovaj način žele pokazati koliko im je važna pomoć gospodarstvu te da očekuju veliki interes poduzetnika.

 

Pročitano 554 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić