Ispiši ovu stranicu

U osnovnoj školi u Tovarniku uspješno realiziran projekt prevencije nasilja

U osnovnoj školi u Tovarniku uspješno realiziran projekt prevencije nasilja Foto: PU vukovarsko-srijemska

U organizaciji Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Tovarniku te u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske i predstavnicima Općine Tovarnik realiziran je projekt prevencije nasilja. Policijska službenica za prevenciju u prostoru škole sudjelovala je u provedbi projekta “Prevencija nasilničkog kriminaliteta i vandalizma, prevencija obiteljskog nasilja, sprječavanje nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja te izgradnja kulture nenasilja”.

-I ovom prigodom ističemo da je sprječavanje nasilja i izgradnje kulture nenasilja vrlo bitno te da je i to veliki korak prema postizanju cilja izgradnje kulture nenasilja među mladima. Mališani iz te osnovne škole su se predstavili svojim radovima, a najviše su istaknuli pojedine slogane projekta: „Nasilje je oružje slabih, a dobrota je oružje jakih“, Poštuj i voli, a ne udaraj da boli“ te „Ruke su za zagrljaje, a ne za nasilje“ – rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske.

Policijska službenica za prevenciju Marina Škarica svojim je velikim znanjem iz tog područja provela interaktivnu edukativnu radionicu u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, usmjerenog na sprječavanje različitih oblika nasilja među mladima i nasilja u obitelji, uz izgradnju kulture nenasilja i tolerancije.

- Radionica je provedena s ciljem poticanja učenika na stvaranje pozitivnih stavova, koji su u skladu s pozitivnim vrijednostima društva u kojem žive te senzibiliziranja učenika na problem nasilja i nužnost njegovog prijavljivanja. Kroz zanimljivu prezentaciju i razgovor, učenici su naučili kakvi sve oblici nasilja postoje, gdje mogu potražiti zaštitu u slučaju da su i sami žrtve nasilja ili znaju nekog tko je žrtva nasilja te što sve policija poduzima kada dobije prijavu o nasilničkom ponašanju. Na kraju ovog divnog dana i mi šaljemo poruku - policajac je prijatelj kojemu se mogu uvijek obratiti na cesti, u policijskoj postaji, preko društvenih mreža, ali i na broj telefona 192 – poručio je Živković.

Na školskom igralištu, u isto vrijeme, bila je upriličena prezentacija opreme i tehnike koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Pročitano 380 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić