Ispiši ovu stranicu

Penava Vladi RH: Zamrznite cijene i zaštitite osnovne životne potrebe građana

Penava Vladi RH: Zamrznite cijene i zaštitite osnovne životne potrebe građana Foto: Domovinski pokret

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava sa suradnicima održao je u srijedu konferenciju za medije na temu političkih aktualnosti. Primarna tema održane konferencije, prema riječima predsjednika Domovinskog pokreta, bila je galopirajuća inflacija koja je već mjesecima u Republici Hrvatskoj prisutna.

- Jedna od najvažnijih tema za Hrvatsku danas, za naše građane, su enormna poskupljenja. Svjedočili smo da sam zajedno s obrtnicima i Obrtničkom komorom u Gradu Vukovaru napravio konferenciju kako bi javnosti otkrili tempo galopirajuće inflacije koja je već mjesecima prisutna u Hrvatskoj, nažalost uz jednu ogromnu negaciju te realnosti od strane Vlade. Na primjeru obrtnika grada Vukovara pokazali smo da je račun za struju u pekarama, frizerskim salonima, ugostiteljskim objektima i proizvodnim pogonima rastao po tri puta. Ovo govorim zato što je neprihvatljivo da Vlada Republike Hrvatske, sakrivajući istinu, svaljuje odgovornost za poskupljenja na gospodarstvo. Nalazimo se u teškom trenutku krize i enormnog porasta cijena, gdje svaljivati odgovornost na druge dionike našega društva je neodgovorno i ne služi ničemu, nego služi stvaranju razdora među nama, što je zadnje što nam treba u ovom trenutku – upozorio je Penava te naglasio kako je trebalo sjesti za stol i teret krivnje podnijeti jednako.

Penava je podsjetio kako je Domovinski pokret davno izašao s tezom da osnovne živežne namirnice u RH ne smiju biti luksuz nikome. Naglasio je i kako svjedočimo tome da su neke Europske države zamrznule cijene određenih proizvoda, štiteći životni standard.

- Naša se Vlada, nažalost, odlučila za drugi model, koji je po meni pogrešan. Naš je stav da nije kasno, da već danas treba zamrznuti cijene, detektirati koje su to namirnice koje su osnovna životna potreba i čuvati ih – naglasio je Penava.

Ivan Penava je izrazio čast i zadovoljstvo što je uz njega na konferenciji i Tomislav Josić, heroj Domovinskog rata, koji je pristupio Domovinskom pokretu. Poručio je kako je riječ o heroju obrane grada Vukovara, čovjeku koji je oružje položio 20. studenoga 1991., koji je prošao srpske koncentracijske logore, a šest mjeseci od toga proveo u samicama tih istih logora.

Pročitano 490 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI