Ispiši ovu stranicu

Kroz projekt osigurana druga smjena u dječjim vrtićima

Kroz projekt osigurana druga smjena u dječjim vrtićima Foto: K.B.

Održana je konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Vrtić za bolji život” čiji je nositelj Dječji vrtić Vukovar I uz partnerstvo s Dječjim vrtićem Vukovar II.

Ukupna mu je vrijednost 3,5 milijuna kuna i u cijelosti će biti financiran europskim sredstvima i novcem iz državnog proračuna. Naime, riječ je o projektu kojim se osigurava druga smjena u vukovarskim dječjim vrtićima što će uvelike olakšati roditeljima koji rade u popodnevnim satima. Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1, Mirjana Kulić istaknula je kako se unazad nekoliko godina pokazala se potreba za produljenjem radnog vremena vrtića.

- Od 09. ožujka krenula je popodneva smjena. Od tog razdoblja u toj je smjeni boravilo već 40 vrtićanaca. Na taj način osigurali smo roditeljima mogućnost da što kvalitetnije provedu vrijeme sa svojim djetetom. Roditelji čija djeca idu u popodnevnu smjenu dovode djecu od 12 sati, a rad je produžen do 22 sata – rekla je Kulić te pojasnila kako će produljenje radnog vremena izravno pomoći i djeci i roditeljima u ostvarivanju svojih obveza i usklađivanju s obitelji te će se u konačnici poboljšati kvaliteta života građana grada Vukovara.VrticZaboljizivot3KB

Marina Latinović, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II rekla je kako će projekt trajati 20 mjeseci te da već sada imaju u planu produženje projekta ukoliko i dalje bude bilo iskazanog interesa.
- U Dječjem vrtiću Vukovar I zaposlili smo njih 16, a u DV Vukovar II devetero ljudi - istaknula je Latinović.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje grada Vukovara, Darko Dimić naglasio je iznimnu važnost ovog projekta.
- Ovaj će projekt doprinijeti lagodnijem i opuštenijem životu roditelja. Još jedna od beneficija je svakako i to što je kroz projekt zaposleno 25 djelatnika te će se popraviti kućni budžet za sve te obitelji, što svakako nije zanemariva brojka – pojasnio je Dimić.

Direktor Vukovarske razvojne agencije Darijan Zeko podsjetio je kako se dugogodišnja suradnja sa dječjim vrtićima još jednom pokazala kao dobra investicija.
- Projekt je rezultat dobre suradnje između VURE i naših vrtića. Zahvalan sam dječjim vrtićima na susretljivosti, strpljenju, idejama i njihovom angažmanu u provedbi trenutnih projekata, a nadam se da će ih u budućnosti biti još i više - zaključio je Zeko.

Pročitano 564 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI