Ispiši ovu stranicu

Još jedan motociklist teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

Još jedan motociklist teže ozlijeđen u prometnoj nesreći Foto: Arhiva HRV

Nakon prometne nesreće 4. svibnja na cesti Vukovar-Sotin u kojoj je teže ozlijeđen 20-godišnji motociklist, a o kojoj je prethodno izvijestila PU vukovarsko-srijemska, jučer, 9. svibnja oko 17 sati u Ulici Sajmište u Vukovaru, dogodila se još jedna prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen motociklist - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako 35-godišnji vozač motocikla nije prilagodio brzinu kretanja stanju kolnika uslijed čega je motocikl proklizao i pao na kolnik. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila čime je izazvana prometna nesreća u kojoj ima ozlijeđenih osoba, 35-godišnjaku će biti dostavljen obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu posebno izvješće.

Prema statističkim pokazateljima Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, svaka peta poginula osoba u prometnim nesrećama u proteklom razdoblju nalazila se na mopedu ili motociklu.

U prva četiri mjeseca 2022. godine na hrvatskim prometnicama poginulo je šest vozača motocikala i jedan vozač mopeda. U istom razdoblju prošle godine poginulo je devet vozača motocikala, jedan putnik na motociklu i jedan vozač mopeda.

U prva četiri mjeseca 2022. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske vozači motocikala i mopeda sudjelovali su u pet prometnih nesreća u kojima su četiri osobe ozlijeđene, dok su u istom razdoblju prošle godine sudjelovali u četiri prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene.

Pročitano 308 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI