Ispiši ovu stranicu

VSŽ šalje humanitarnu pomoć Zakarpatskoj regiji

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ Foto: Valerija Lozančić

Na 5. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko –srijemske županije održanoj u Vukovaru prva točka dnevnoga reda bila je Humanitarna pomoć Zakarpatskoj regiji.

Kako bi uputili što veću i organiziraniju pomoć, Županija je pozvala sve jedinice lokalne samouprave da im se priključe.

- Vrijednost pomoći iznosit će otprilike 250.000 kuna, možda i više ovisno o tome tko će nam se i s kojim iznosom priključiti, a s ukrajinskim veleposlanikom dogovoreno je da se šalje hrana – rekao je župan Damir Dekanić, dodajući kako će, bude li potrebno pomoć i dalje slati.

Jedna od tema Koordinacije bila je i osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za iduću, školsku 2022./2023. godinu “UŽINA ZA SVE” . Mario Meštrović, v.d. pročelnika UO za sport, mlade i demografiju izrazio je nezadovoljstvo jer je resorno ministarstvo predložilo da cijena obroka bude 5,47 kuna kao i protekle godine iako bi zbog poskupljenja prema njegovim riječima trebala iznositi 8. kuna. Kroz projekt je obuhvaćeno oko 3.000 učenika.

Ravnateljica RA Vukovarsko – srijemske županije Zrinka Čobanković izvijestila je o mogućnostima financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi, a o mogućnostima korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području Vukovarsko – srijemske županije govorio je Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu.

Pročitano 506 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić