Ispiši ovu stranicu

Dani informiranja mladih Vukovar - VuMi13

Dani informiranja mladih Vukovar - VuMi13 Foto: PRONI Centar za socijalno podučavanje - ured Vukovar

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa “Info centar za mlade Vukovar”, trinaestu godinu zaredom organizira Dane informiranja mladih pod nazivom „VuMi“. Dan informiranja mladih održava se u periodu od 18.05 do 20.5.2022. na različitim lokacijama na području grada Vukovara.

Glavni cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara. Danima informiranja mladih VuMi PRONI Centar za socijalno podučavanje želi podići razinu informiranosti mladih kroz konkretne obrazovno-informativne aktivnosti u gradu.

Prva radionica Vaučeri za obrazovanje održana je u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, a na njoj su polaznici mogli doznati što je vaučer za obrazovanje, tko ga može koristiti i kako se prijaviti, a što zainteresirane očekuje u četvrtak i petak pojasnila je voditeljica Info centra za mlade Vukovar Karolina Šoš Živanović.

- Sve zainteresirane očekuju brojne zanimljive radionice. U četvrtak nas s početkom u 12:30 sati u prostorijama Srednje strukovne škole Marko Babić održat će se info događaj u okviru projekta Pronađena NEET. Ovaj je događaj namijenjen mladim osobama u dobi od 15 do 29 godina koja nisu u sustavu obrazovanja, nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a , niti su registrirani u statusu osiguranika HZMO-a. Također u četvrtak u Park šumi Adica, organiziramo piknik s volonterima. Na info “piknik” radionici mladi imaju priliku družiti se sa Ines, Abidom, Enriqueom i Angeles – međunarodnim volonterima iz Španjolske i Portugala koji su odabrali Hrvatsku i organizaciju PRONI Centar za stjecanje jednogodišnjeg volonterskog iskustva. Isti dan od 18,00 sati u Park šumi Adica održat će se Kulturni događaj “Pronađena NEET” gdje će se na otvorenom dijeliti letci i razgovarati s građanima o obrazovnim mogućnostima u okviru projekta. U petak nas očekuje okrugli stol na temu Izazovi informiranja mladih danas čiji je cilj potaknuti mlade dionike iz lokalne zajednice koji rade s mladima na promišljanje o izazovima u informiranju mladih danas te kroz umrežavanje istih doprinijeti kreiranju smjernica za informiranje sukladno trendovima informiranja mladih - rekla je Živanović te dodala kako s ovim događajem ujedno podržavaju obilježavanje Europske godine mladih 2022, koja ukazuje da mladi imaju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

Inicijativa za organiziranje Sajma pokrenuta je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar, te Europskog doma Vukovar, koji su ujedno i suorganizatori Sajma.

Pročitano 442 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI