Ispiši ovu stranicu

Radovi na Copacabani teku po planovima

Trg dr. Ante Starčevića Osijek Trg dr. Ante Starčevića Osijek Foto: HRV - Matea Karlović

Radove na osječkoj Copacabani u četvrtak su obišli gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije koja s dva milijuna kuna sufinancira ovaj projekt. 

Rekonstrukcija i dogradnja sportsko-rekreacijskog kompleksa Copacabana u Osijeku započela je 10. siječnja ove godine, s rokom za završetak radova od 180 dana. Radovi u vrijednosti 30 milijuna kuna odvijaju se prema planiranoj dinamici, pa bi od srpnja građani mogli koristiti novi olimpijski bazen natjecateljskih dimenzija prema međunarodnim standardima i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama sa strojarnicom i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom.

- Ovo je jedna ozbiljna rekonstrukcija osječkog kupališnog kompleksa vrijedna 30 milijuna kuna za koju je Osječko-baranjska županija osigurala dva milijuna kuna. Posebno važno u ovom projektu je, osim izgradnje i uređenja različitih kupališnih sadržaja, i rješavanje sustava odvodnje i kanalizacije, a uvjeren sam kako mnogi Osječani s nestrpljenjem iščekuju završetak radova – rekao je Lukić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako radovi na kompleksu napreduju predviđenom dinamikom i zahvalio se izvođačima na uloženom trudu.

- Ovo je nakon 46 godina prva rekonstrukcija Copacabane zahvaljujući kojoj će grad Osijek prvi put dobiti pravi olimpijski bazen. Bazeni će biti prilagođeni i osobama s invaliditetom, a novina je i okrugli bazen s pregršt različitih sadržaja. Također, treba napomenuti da će se izbjeći gubitci vode, a sva klorirana voda neće se ispuštati u Dravu, već će se prije toga pročistiti. Sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, pri čemu je 2 milijuna kuna osigurala Osječko-baranjska županija, a dio sredstava planiramo povući putem Nacionalnog plana za oporavak i otpornost – pojasnio je Radić i dodao da će se uz uređenje Copacabane, urediti i plaža kod Željezničkog mosta.

Pročitano 409 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI