Ispiši ovu stranicu

Srbija potvrdila optužnicu protiv hrvatskih pilota

Ilustracija Ilustracija Foto: Hrvatski radio Vukovar

Kazneno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu Tužiteljstva za ratne zločine koja je podignuta protiv hrvatskih pilota za navodne zločine nad civilima u operaciji ''Oluja'' 1995. godine – stoji u priopćenju Kaznenog vijeća Višeg suda u Beogradu.

Također, u priopćenju navode kako je kazneno izvanraspravno vijeće stava da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem tijeku postupka, pružaju dovoljan temelj za zaključak o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni poduzeli radnje iz opisa kaznenog djela koje im se optužnicom stavlja na teret. Hrvatski piloti, u roku od tri dana od primitka rješenja imaju pravu uložiti žalbu.

Potvrdu optužnice komentirali su predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

- Srbija mora odlučiti gdje želi. Ako želi ući u Europsku uniju i sutra imati euro, ne znam kako misle preživjeti i napredovati bez toga, onda će se morati ponašati prema određenim kriterijima – rekao je Milanović.

 - Ne dolazi u obzir da pobjednička hrvatska vojska i zapovjednici hrvatske vojske u Domovinskom ratu kojima dugujemo slobodu i neovisnost, sad ex post pravnim aktivma koji se zbivaju u susjednim državama, da se pretvore iz heroja u nekoga protiv koga će se voditi kazneni postupak – naglasio je Plenkovic.

Pročitano 389 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI