Ispiši ovu stranicu

Prvi rođendan školskog radija Ekonomske škole Vukovar

Učenici i profesori proslavili su prvi rođendan školskog radija Učenici i profesori proslavili su prvi rođendan školskog radija FOTO: Hrvatski radio Vukovar/ Miroslav Čorak

Ekonomska škola Vukovar u sklopu projekta SRCEšv osnovala je školski radio, koji je proslavio godinu dana postojanja.

 

Projektom SRCEšv, stopostotno financiranim sredstvima Europske unije, pokrenut je prvi školski radio u Vukovarsko – srijemskoj županiji te je u sklopu njega opremljen radijski studio kako bi se učenici mogli educirati o zvuku, snimanju, editiranju i drugim radijskim i novinarskim poslovima. Osim radija, pokrenut je i sinergijski razvojni centar koji mladima, nezaposlenima daje dodatna vještine i znanja kako bi se lakše snalazili na tržištu rada. Provedeni su ciklusi radionica, a odaziv je, prema riječima ravnateljice Ekonomske škole Vukovar Jelene Vinaj, bio odličan.

- Za školski radio odlučili smo se jer uvijek težimo biti drugačiji. Nastojimo se približiti učenicima i uvijek su nam oni na prvom mjestu. Osluškujući njihove interese zaključili smo da je radio odlična ideja, a to se pokazalo točnim s obzirom na interese naših učenika – rekla je Vinaj.

Školski radio Ekonomska škola Vukovar Miroslav Čorak

PRVA GODINA EMITIRANJA

Na školskom radiju s djecom rade vjeroučitelj Pero Đokić i profesor ekonomske skupine predmeta Ivan Kovačević koji su iznimno ponosni na učinjeno u protekloj godini.

- Teško se organizirati s obzirom na školske obveze naših učenika, ali se trudimo i uspjevamo u našim zamislima. Pokušavamo im objasniti kako se rade emisije, kako se priprema za njih i slično. Odaziv je jako dobar i još uvijek se pronalazimo i pokušavamo nešto novo – rekao je Đokić te objasnio kako izrađuju emisije vezane uz školu i aktualna događanja.

Profesor Ivan Kovačević osvrnuo se na prethodnu godinu te je rekao kako je bilo izazovno, ali i zabavno.
- Posao radimo s entuzijazmom uz svoje redovite poslove i pokušavamo se uhodati. Mislim da smo dosta toga napravili i da smo zapravo uspjeli. Okupili smo učenike koji su jako napredovali i popravili svoje komunikacijske vještine i samopouzdanje. U budućnosti se nadamo biti još uspješni – rekao je Kovačević.

Glazba na školskom radiju je koncentrirana, kako kažu, na pop i rock, a to se pokazalo kao vrlo slušano u školskim zvučnicima.

RAD I ZABAVA

Školski novinari i voditelji kažu kako im je izrazito zabavan rad u studiju, a jedan od njih Davor Gere, učenik trećeg razreda ekonomskog smjera već mjesecima sudjeluje u aktivnostima i kaže kako nije požalio što se uključio.
- Uvidio sam koliko je zabavno i imam jaku volju za rad na radiju. Napravili smo nekoliko emisija i nadam se u budućnosti da ćemo napraviti još zanimljivih stvari. Vidim se možda i u budućnosti u svijetu produkcije jer sam oduvijek volio glazbu – rekao je Davor.

Prvi rođendan učenici, profesori i suradnici na projektu proslavili su u školskom dvorištu uz glazbu s vlastitih frekvencija te prigodan zabavni sadržaj.

Pročitano 678 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI