Ispiši ovu stranicu

Zbog dvostrukog ubojstva 40 godina zatvora

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/Valerija Lozančić

Vrhovni sud u trećem stupnju potvrdio je Andriji Drežnjaku presudu na 40 godina zatvora zbog ubojstva socijalne radnice Blaženke Poplašen i pravnika Ivana Pavića u Centru za socijalnu skrb u Đakovu u srpnju 2019. godine, javlja Hina.

Odbijena je žalba i potvrđena drugostupanjska presuda kojom je postala pravomoćna presuda Županijskog suda u Osijeku, a kojom je Drežnjak osuđen za dva teška ubojstva na 40 godina.
Istaknuto je kako su ubijene dvije osobe koje su kao zaposlenici Centra cijelo vrijeme bile na usluzi Drežnjaku o kojem su vodile računa budući da mu je u potpunosti oduzeta poslovna sposobnost i postavljen skrbnik.
Otegotnim je optuženiku cijenjeno postupanje po unaprijed osmišljenom planu, uz pomno pripremanje zločina, a olakotnim dosadašnja neosuđivanost, smanjena ubrojivost te okolnost da je otac dvoje djece.

Ne objavljujući identitet optuženika i žrtava sud je podsjetio da je Drežnjak kao dugogodišnji štićenik đakovačkog Centra za socijalnu skrb hicima iz pištolja ubio dvoje djelatnika iz osvete jer je bio uvjeren da su mu socijalna radnica i pravnik na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj je prebivao. Drežnjak je, dodaje sud, sakrio pištolj u torbicu i lagao zaštitaru kako se dolazi javiti socijalnom radniku, nakon čega je ušao u ured i pravniku ispalio hitac u glavu. Potom je ušao u susjedni ured gdje je socijalnu radnicu, ujedno i njegovu skrbnicu, usmrtio također hicem u glavu. Socijalna radnica je preminula na mjestu, dok je pravnik umro u bolnici nakon deset dana.

Protiv presude Vrhovnog suda donesene u trećem stupnju žalba nije dopuštena.

 

Pročitano 463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić