Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija EU projekta „Drugi dom“

Nastup učenika Nastup učenika Foto: HRV/Valerija Lozančić

Održana je završna konferencija EU projekta „Drugi dom“ čiji je nositelj OŠ Dragutina Tadijanovića. Cilj projekta bio je unaprijeđenje kvalitete života učenika 1. i 2. razreda njihovim uključivanjem u program produženog boravka kao i samo unaprijeđenje programa produženog boravka.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna, a sredstva su utrošena na organizaciju produženog boravka, potreban radni materijal, sportsku i informatičku opremu, besplatnu prehranu te adaptaciju prostora za izvođenje ovakvog oblika nastave.

Produženi boravak 2 Valerija Lozančić

-Projekt je ukupno trajao 30 mjeseci i s radošću možemo reći da smo sve ono što smo planirali i ostvarili u vrijednosti 1.444.000 kuna. Projekt je planiran na bazi 50 učenika, ali bilo je i više zainteresiranih roditelja i učenika što pokazuje da je potreba za produžnim boravkom u gradu Vukovaru uistinu iznimna – rekla je ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić dodajući kako su u okviru produženog boravka djeca imala različite aktivnosti.

- Učenici su imali različite aktivnosti, od uobičajenih poput pisanja zadaće i učenja do sportskih aktivnosti, male škole baleta te učenja abakusa kako bi uz bolje pamćenje i logičnije mišljenje lakše, više i bolje učili – naglasila je Miletić.

U okviru projekta na puno radno vrijeme zaposlene su dvije učiteljice i kuhar na pola radnog vremena.

Na završnoj konferenciji održana je prezentacija rada učenika tijekom protekle dvije godine, a djeca su se predstavila i prigodnim programom. Konferenciji su nazočili predstavnici Grada Vukovara i VURE, brojni gosti te roditelji.
Pročelnik UO obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić pohvalio je ravnateljicu Miletić što je uz pomoć VURE aplicirala na natječaj i dobila ovaj projekt koji je znatno olakšao kvalitetu života vukovarskih mališanja i njihovih zaposlenih roditelja, a da pri tome nisu morali izdvojiti dodatna financijska sredstva. 

 

 

 

Pročitano 387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić