Ispiši ovu stranicu

Vukovar dobiva kompaktor i nove kontejnere za 5,8 milijuna kuna

Fond odobrio sredstva za nabavku stroja i nove opreme Fond odobrio sredstva za nabavku stroja i nove opreme Foto: HRV

Grad Vukovar odlukom Upravnoga odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio je sredstava fonda za sufinanciranje strojeva i posuda za odvojeno okupljanje otpada. Tim je povodom gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sazvao konferenciju za medije i objavio da su Gradu odobrena sredstva za nabavku kompaktora vrijednog oko 2 milijuna i 300 tisuća kuna, 4 000 komada posuda od 120 litara,  2 500 komada posuda po 80 litara,  350 komada kontejnera po 1 100 litara,  350 plavih posuda za zbrinjavanje papira,  350 komada otvorenih kontejnera po 7m3, vrijednih ukupno 2 milijuna i 300 tisuća kuna s PDV-om. Gradu su dodijeljena i sredstva za 10 polupodzemnih kontejnera zapremine 5m3 za papir, 10 komada za pet/met, 10 za staklo i 10 za bio otpad, vrijednih oko milijun i 200 tisuća kuna.

Ukupna vrijednost ovih investicija je 5 milijuna i 800 tisuća kuna s PDV-om. Prema Saboovim riječima, Grad Vukovar i trgovačko društvo Komunalac d.o.o. pokreću ovaj projekt u nastojanju da unaprijede postojeći način postupanja s otpadom u gradu Vukovaru, a sukladno s postojećim aktima gospodarenja otpada u RH. Inače, kompaktor je stroj za smanjenje  volumena otpada koji će se koristiti na gradskoj deponiji Petrovačka dola. 

 Na konferenciji se osvrnuo i na projekt izgradnje Regionalnoga odlagališta komunalnoga otpada zbog kojeg Vukovaru i drugim gradovima u okolici prijeti novčana kazna od 13 milijuna kuna zbog loše vođenog projekta kojega su potpisali bivši gradonačelnici.

Osvrćući se na sve izraženiji problem komaraca, Sabo je izrazio nezadovoljstvo što je ugovoreni pružatelj usluga tretiranja komaraca u Vukovaru, odnosno Veterinarska stanica Vukovar zadnji put tretirala komarce neposredno pred početak koncerta Opće opasnosti na Dan grada, kada se u središtu okupio veliki broj ljudi, a koji su bili neugodno iznenađeni dimom i udisanjem kemikalija.

S druge strane, izjavio je Sabo, sinoć su gosti iz Bihaća okupili veliki broj ljudi na priredbi u središtu grada, a ljude su pojeli komarci jer Veterinarska nije obavila svoj posao. Sabo oba slučaja pripisuje predizbornoj kampanji naglasivši i da je Grad naručio novo avio  tretiranje komaraca, međutim avion je poslan u Lovas i Ilok, a Vukovar je preskočen. -Stranačka pripadnost nekoga u Veterinarskoj stanici igra predizbornu ulogu i kada je tretiranje komaraca u pitanju – komentirao je Sabo. 

Pročitano 2083 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar