Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene nagrade izvrsnim studentima

Dodijeljene nagrade izvrsnim studentima Foto: Hrvatski radio Vukovar/ Klaudija Boras

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac, dodijelili su nagrade za 32 izvrsna vukovarska studenta u iznosu od 1.000,00 kuna za svakog studenta.

Nagrade su primili redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00. u akademskoj godini 2020./2021. Penava je naglasio kako ovom mjerom Grad Vukovar kontinuirano već sedmu godinu za redom ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanja mladih te zadržavanju visoko obrazovanih kadrova na području Grada Vukovara, koji će doprinijeti u izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice.

- Motiv za pokretanje ovog projekta je poticanje izvrsnosti te poruka studentima da se trud isplati i da sve što u životu vrijedi, čovjek stiče svojim radom i odricanjem. Drago mi je vidjeti da svake godine u našem gradu imamo između trideset i četrdeset izvrsnih studenata iz raznih područja, a posebno mi je drago da prevladavaju oni medicinske struke - rekao je Penava te podsjetio kako izražava nadu da studenti ostanu u našem gradu, ali jednako tako, ponosi se i onima koji postižu uspjehe i izvan granica lijepe naše.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima medicine, elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, glazbene pedagogije, psihologije, geografije, klavira, engleskog jezika i književnosti, pedagogije, glume, agroekonomike, kulturologije, hrvatskog jezika i književnosti, trgovine, sociologije i socijalnog rada. Jedna od nagrađenih je Lana Ivić, apsolventica na osječkom fakultetu Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama. Koliko joj ova nagrada znači, Ivić je rekla.

- Kroz cijeli studij mi je bilo bitno imati dobre ocjene jer su one kad tad nagrađivane. Ova nagrada od Grada mi puno znači, jer studentima je važna svaka kuna – zaključila je Ivić.

Pročitano 384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI