Ispiši ovu stranicu

Fišijada i Sajam tradicijskih proizvoda

Kuhanje fiša Kuhanje fiša Foto: Sandra Grgić

U sklopu manifestacije DUNAV FEST VUKOVAR 2022. građani i posjetitelji šetnice uz Dunav tijekom cijeloga poslijepodneva imali su priliku uživati u raznovrsnom programu. 

Već tradicionalno održana je fišijada na koju se ove godine, prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prijavio rekordan broj ekipa.

- Ove godine obilježavamo međunarodni dan Dunava dvodnevnom manifestacijom pod nazivom DUNAV FEST VUKOVAR 2022. uz program koji je već u petak okupio mnogobrojne goste i posjetitelje. Danas, u subotu, nastavili smo s raznovrsnim programom. Uz brojne druge programe održana je i tradicionalna fišijada na koju se ove godine prijavio rekordan broj ekipa, njih 23 iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Osim natjecateljskog kuhanja fiša, Zajednica športsko ribolovnih udruga Vukovar kuhala je za sve posjetitelje fiš koji se prodavao po cijeni od 10 kuna koje će ići u humanitarne svrhe Crvenog križa - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Sajam tradicijskih proizvoda Sandra Grgić 2022Sajam tradicijskih proizvoda

Uz natjecanje u kuhanju fiša, na šetnici uz Dunav održan je i Sajam tradicijskih proizvoda čiji je cilj građanima omogućiti kupnju domaćih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama, a isto tako, pomoći malim proizvođačima u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

- Na 13 štandova naša su obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlagala svoje proizvode poput meda, likera, proizvoda od aronije i lavande i drugo - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te pojasnila kako kod svake organizacije manifestacija nastoje organizirati i sajam na koji se svake godine rado odazivaju već stalni izlagači.

Paralelno uz održavanje fišijade održano je i natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Natjecanje fišijada Sandra Grgić 2022 Dodjela pehara natjecateljima fišijade 

Svim sudionicima fišijade i natjecanja u lovu ribe udicom na plovak dodijeljene su zahvalnice, a za prva tri mjesta gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uručio je i pehare. 

- Vukovar je jedini grad, uz Ilok, na Dunavu koji godinama pristupom Uprave Grada Vukovara i Turističke zajednice teži povezati Vukovarce s Dunavnom i to je nešto što me veseli. Radujem se velikoj posjećenosti ove manifestacije i vjerujem kako su naši sugrađani, ali i svi posjetitelji uživali u ovoj dunavskoj, ali i slavonsko – srijemskoj priči – naglasio Penava nakon proglašenja pobjednika natjecanja u kuhanju fiša i lovu ribe udicom na plovak.

Nakon cjelodnevnog bogatog programa uslijedio je i koncert Luke Nižetića.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI