Ispiši ovu stranicu

Dan mladosti s petokrakama, odorama JNA i jugoslavenskim zastavama

Od Vardara pa do Triglava Od Vardara pa do Triglava Foto: index.hr

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91 nema ništa protiv obilježavanja obljetnica iz komunističke prošlosti, ali je ogorčena kad se one nekažnjeno iskorištavaju za populariziranje jednog propalog totalitarističkog političkog sustava, protiv kojeg su se borili i tijekom hrvatskog Domovinskoga rata.

Na obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu, 25. svibnja, na rođendan Josipa Broza Tita, navodi predsjednik udruge Mladen Pavković, okupilo se na tisuće ljudi, od kojih je većina nosila partizanske zvijezde petokrake, isto onakve kakve su nosili i pripadnici zločinačke Jugoslavenske narodne armije, kad su rušili i ubijali od Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, pa sve do Karlovca. -Osim toga, mnogi su stigli i u odorama bivše JNA, što je sramotno i nedopustivo, te sa zastavama propale Jugoslavije. Plesali su srpska kola, te su tražili povratak komunista na vlast-navodi Pavković.

Osnovana je i kako kažu u priopćenju, Nova komunistička partija Hrvatske, kojoj nikako nije mjesto među političkim strankama u Republici Hrvatskoj te traže da se povodom ovog nacionalističkog i šovinističkog čina oglasi Državno odvjetništvo. 

Pročitano 1844 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac