Ispiši ovu stranicu

Vijenci i svijeće u sjećanje na legendarnog ratnog zapovjednika Šimu Đamića

Ilustracija Ilustracija Foto; HRV/Valerija Lozančić

U okviru 4. po redu Memorijala „Šimo Đamić – Štit domovine – Đakovo 2022.“ koji se održava od 6. do 9. rujna, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Đakova i Đakovštine položeni su vijenci i upaljene svijeće u sjećanje na legendarnog ratnog zapovjednika Šimu Đamića.

Vijence su položili i svijeće upalili, među ostalima, izaslanstvo Policijske uprave osječko-baranjske, Grada Đakova i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

''4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022'' je natjecanje koje nosi ime po legendarnom ratnom zapovjedniku tadašnje Jedinice policije za posebne namjene Policijske uprave Slavonski Brod Šimi Đamiću. Ove se godine održava u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske uz podršku Ravnateljstva policije, a u partnerstvu s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, Županijom osječko-baranjskom, Gradom Đakovom i Općinom Trnava.

Završnica Memorijala, koji ima i međunarodni karakter jer sudjeluju i natjecatelji iz Slovenije, Sjeverne Makedonije i Mađarske, je u petak, 9. rujna, kada će biti održano natjecanje za najspremnijeg pripadnika i pripadnicu MUP-a, a na kojem sudjeluje 71 sudionik među kojim je i 11 žena.

Uz opterećenje od 10 kilograma sudionici će proći oko 30 kilometara dugu trasu sa sedam radnih točaka od Trnave do Đakova na čijem se središnjem Trgu Josipa Jurja Strossmayer, dolazak najbržih, najspremnijih očekuje oko 12,30 sati. Najspremnijima će biti predane nagrade, a predviđen je i atraktivan program među kojim je i padobranski skok sa zastavom Republike Hrvatske ispred katedrale svetog Petra, glazbeni program i drugo – prenosi Hina.

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić