Ispiši ovu stranicu

Predstavljena kandidatura OBŽ za Europsku regiju sporta 2024. godine

Osijek Osijek Foto: HRV/Matea Karlović

Osječko-baranjska županija pokrenula je kandidaturu za titulu Europske regije sporta 2024. godine i ulazak u članstvo europskog udruženja ACES Europe. Tim povodom posjetili su je članovi komisije koji obilaze najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cijele Osječko-baranjske županije kako bi do 5. prosinca odlučili hoće li OBŽ postati Europska regija sporta.

- Osječko-baranjska županija godinama je izuzetno dobro organizirana u sportu i uspješna u organiziranju sportskih aktivnosti i događanja, a 5. prosinca u Bruxellesu ćemo doznati jesmo li postali Europska regija sporta. Očekujem pozitivan ishod, a potom da će i vidljivost naše županije biti još snažnija kroz titulu Europske regije sporta. Naravno, s našim gradovima i općinama i dalje ćemo unaprjeđivati sportsku infrastrukturu, investirati kako bi kvalitetu infrastrukture i sporta podigli na još višu razinu - rekao je na konferenciji za medije o kandidaturi i posjetu župan Ivan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin rekao je kako Grad Osijek relativno dobro opremljen komunalnom infrastrukturom, a nedostaje samo zatvoreni olimpijski bazen.

Predsjednik Komisije Gian Francesco Lupattelli primijetio je kontinuirani rast i razvoj sportske infrastrukture. Rekao je kako su članovi Komisije već razgovarali o kandidaturi Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta, napravljena je i određena dokumentacija, a iako ne postoji apsolutna sigurnost, postoji skoro apsolutna sigurnost da će njihov odgovor biti pozitivan.
-Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu, i to ne samo u velikim kao nogomet – poručio je Lupattelli.

Glavni tajnik komisije  pojasnio je da ustvari rade evaluaciju gradova i regija na temelju sportske uključenosti u sportske aktivnosti, inkluzije općenito i razvoja infrastrukture, kolike su investicije u sport te kakvi su programi, a zalažu se da svi, od djece do starijih osoba i osoba s poteškoćama imaju pristup sportu i mogu se njima baviti. Rekao je i kako titula Europske regije sporta donosi niz benefita među kojima je i pristup europskim fondovima.

 

Pročitano 299 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić