Ispiši ovu stranicu

Japanski veleposlanik u Vukovaru

Veleposlanik Japana Iso Masato i župan Damir Dekanić Veleposlanik Japana Iso Masato i župan Damir Dekanić Foto: HRV/Valerija Lozančić

U nastupni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vukovaru došao je veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj NJ.E. Iso Masato. S vukovarsko-srijemskim županom Damirom Dekanićem razgovarao je o mogućnostima suradnje, posebice na području gospodarstva.

- Veleposlanika smo upoznali s našom bogatom kulturom i tradicijom, poviješću te prirodnim bogatstvima i potencijalima – rekao je župan nakon sastanka.

Dogovoren je i susret japanskih i vukovarsko-srijemskih gospodarstvenika kako bi dogovorili potencijalnu buduću suradnju i zainteresirali ih za naše proizvode.
-Čini mi se kako imamo jako velikih mogućnosti za suradnju. Vidim da je veleposlanik jako dobro upoznat sa situacijom u Hrvatskoj i očekujem intenzivnu suradnju – poručio je župan izrazivši zahvalu i zadovoljstvo dolaskom veleposlanika.

Veleposlanik Japana također je izrazio zadovoljstvo što je ponovno u Hrvatskoj te po prvi puta u Slavoniji za koju ističe kako je vrlo lijepa. Naglasio je kako bi želio promovirati naše lokalne proizvode poput graševine ili traminca za koje misli da će se svidjeti japanskim potrošačima.
-Razgovarali smo o mogućnostima suradnje između Japana i Hrvatske, Slavonije i Srijema te Vukovara. Već tradicionalno surađujemo na području kulture. Jučer sam nazočio koncertu mlade japanske pijanistice Yoko Nisyii koja je studirala u Hrvatskoj. Osim suradnje na području kulture, nadam se suradnji i na drugim područjima, primjerice gospodarstvu. Želio bih promovirati vaše lokalne proizvode poput graševine ili traminca za koje osobno mislim da će se svidjeti japanskim potrošačima – zaključuje veleposlanik.

Pročitano 330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić