Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Masato posjetio i čelnike Vukovara

Sastanak u Gradskoj upravi Sastanak u Gradskoj upravi Foto: HRV/Jasenka Vrdoljak

Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj NJ.E. Iso Masato u svome se nastupnom posjetu Vukovaru susreo i s gradonačelnikom Ivanom Penavom i suradnicima. Zahvalivši na posjetu, Penava je naglasio vrlo značajnu i plodonosnu suradnju između Grada Vukovara i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

- Do sada smo s veleposlanstvom jako dobro surađivali, posebno na projektu sadnje japanskih trešanja u Vukovaru, ali i tijekom drugih prigoda te se nadam kako će se suradnja nastaviti u istom smjeru. Ovaj posjet je dobar uvod za upoznavanje i nastavak komunikacije. Nadam se da ćemo se u perspektivi viđati i da ćemo imati dovoljan protok ideja kako bi učinili dobre stvari i za hrvatski i japanski narod - izjavio je Penava.

Japanski veleposlanik izrazio je zadovoljstvo susretom rekavši kako ovo nije njegov prvi posjet Hrvatskoj, ali Vukovaru je.
- Poznajem ovu regiju poprilično dobro, ovo nije prvi puta da posjećujem Hrvatsku, ali je ovo moj prvi posjet Vukovaru. Naravno, dobro sam informiran o gradu i njegovoj povijesti, posebice onoj 1991. kada sam pomno pratio situaciju na ovom području. Za mene je Vukovar grad mira, demokracije i slobode i nadam se da ćemo imati dobar odnos između naše dvije zemlje, kako je to bilo i do sada, podsjetit ću na onu kulturnu kojom su održane brojne izložbe. Nadam se kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti - rekao je veleposlanik Masato.

Pročitano 297 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić