Ispiši ovu stranicu

Penava: Korupcija predstavlja izrazitu opasnost za temelje Hrvatske

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru na temu političkih aktualnosti.

Ustvrdio je kako korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske te da pogrešan smjer u kojem ide Hrvatska određuju Plenković i njegova manjinsko liberalna Vlada.

- Vladajući na sve moguće načine pokušavaju skrenuti pozornost od pljačke u Ini. Važno je istaknuti da je firma koja je dobila dozvolu za poslovanje u plinskom biznisu, dobila je zahvaljujući potpisu čovjeka koji je član HDZ-a i koji je deset dana ranije bio u Remetincu zbog afere Vjetroelektrane. U svakoj se aferi nađu viđeniji ljudi ove države iz HDZ-a, njihovi kumovi, bratići i sestrične. Cijelo vrijeme smo govorili da je to pošast koje se moramo riješiti, a da korupcija i krađa slabe ovu državu. Nažalost, godine prolaze, a ništa se ne mijenja. Ako ne vjerujete meni i Domovinskom pokretu, ni cijeloj oporbi koja se unatoč tolikim razlikama ujedinila jer shvaćamo kolika nam opasnost prijeti zbog ovakve korupcije i krađe, onda pročitajte presudu Vrhovnog suda u slučaju Ina-MOL gdje su Sanader i Hernadi presuđeni na zatvorsku kaznu - rekao je Penava te pojasnio kako je u presudi Vrhovnog suda rečeno da korupcija predstavlja izrazitu opasnost po temelje Republike Hrvatske.

Podsjetio je kako će Državni zavod za statistiku sljedeći tjedan objaviti konačni popis stanovnika po kojemu će se vidjeti rezultati aktualne vlasti.

- Molim hrvatski narod i građane da osvijeste tu činjenicu i povezanost korupcije na ovoj razini i pada broja stanovnika i broja prvašića u školama, jer tu situaciju nitko izvana ne može promijeniti nego samo građani Republike Hrvatske izlaskom na izbore i kažnjavanjem odgovornih za ovakvo stanje - istaknuo je Penava dodajući kako je zadatak svih onih koji vole ovu zemlju izaći na izbore i promijeniti te stvari. 

Pročitano 322 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI