Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava posjetio socijalnu samoposlugu

Posjet socijalnoj samoposluzi Posjet socijalnoj samoposluzi Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio Humanitarnu udrugu „Duga“ Vukovar koja od rujna djeluje ne novoj adresi, Ulica kardinala Alojzija Stepinca 27.

Pohvalio je rad članova udruge jer su iz europskih fondova projektima povukli 12 milijuna kuna u četiri godine te rekao da će Grad Vukovar uvijek podržavati udrugu.

Tamara Mikulić, predsjednica udruge, rekla je kako udruga skrbi za oko 600 potrebitih obitelji, većinom samačkih.

Humanitarna udruga „Duga“ Vukovar osnovana je 2013. godine, a projekt Socijalne samoposluge provodi od 2014. godine s ciljem pružanja pomoći potrebitima.

Osim socijalne samoposluge Humanitarna udruga „Duga“ provodi niz projekata financiranih EU sredstvima, poput projekta Zaželi kroz koji je u novoj fazi zaposleno 15 žena koje će pružati pomoć za 90 kućanstava.

Posebno važan je EU projekt Kap dobrote ukupne vrijednosti 3,537.146 kuna čija je treća faza u provođenju, a njime se za korisnike, ali i umirovljenike iz sedam okolnih općina (Bogdanovci, Negoslavci, Tovarnik, Tompojevci, Lovas, Borovo, Trpinja) osiguravaju paketi hrane.

Udruga provodi i program za umirovljenike „Godine nisu važne! - program za aktivno i sretno starenje“ , čija je ukupna vrijednost 450.000 kuna, a partner na projektu je i Grad Vukovar. Program omogućuje društvene, kreativne, edukativne sadržaje za umirovljenike.

Djelovanje udruge te kontinuirano pružanje pomoći i skrbi za više od 600 obitelji s područja grada Vukovara dugi niz godina podupire i Grad Vukovar svojim financijskim sredstvima. Ove godine, kroz Program javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti, rad udruge sufinancira sa 115.000 kuna.

Pročitano 462 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun