Ispiši ovu stranicu

Besplatan prijevoz vlakom redovitim studentima s područja Vukovarsko-srijemske županije

Zgrada Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru Zgrada Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru Foto: Arhiva HRV

Vukovarsko-srijemska županija će od 15. listopada do 31. prosinca ove godine sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji u cijelom iznosu.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je pilot-projekt povoljnijeg željezničkog prijevoza redovnih studenata za akademsku godinu 2022/2023. kroz koji će se omogućit neograničeno korištenje željezničkog prijevoza redovnih studenata na području Republike Hrvatske po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kuna odnosno 9,95 eura, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH. Predviđeno razdoblje provedbe pilot-projekta je od 01. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Redovni studenti pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s profilom „Student Vukovarsko-srijemske županije“. Studenti koji su napravili profil u rujnu 2022. godine ne moraju ga ponovno plaćati.

Studenti koji imaju izrađenu pametnu karticu HŽ Putničkog prijevoza moraju izraditi profil „Student Vukovarsko-srijemske županije“ po cijeni od 20 kn koji vrijedi do 30. rujna 2023. godine te trebaju na blagajnama željezničkog kolodvora Vinkovci predati Zahtjev za izradu/dodjelu profila, priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovnom studiju za akademsku godinu 2022/2023. i predočiti identifikacijski dokument kojim potvrđuju prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije.

Studenti koji nemaju pametnu karticu HŽ Putničkog prijevoza moraju je izraditi, a također i profil „Student Vukovarsko-srijemske županije“ po cijeni od 20 kn koji vrijedi do 30. rujna 2023. godine, te trebaju na blagajnama željezničkog kolodvora Vinkovci predati Zahtjev za izradu/dodjelu profila, priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovnom studiju za akademsku godinu 2022./2023. te predočiti identifikacijski dokument kojim potvrđuju prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije.

Sve dodatne informacije studenti mogu dobiti u Upravnom odjelu za sport, mlade i demografiju na broj telefona 032 344 098 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 321 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI