Ispiši ovu stranicu

U Osijeku projekti vrijedni više od milijardu kuna

U Osijeku projekti vrijedni više od milijardu kuna Foto: Arhiva HRV

Na području grada Osijeka u tijeku su projekti vrijedni više od milijardu kuna, većinom financirani iz EU fondova, a za osječku Urbanu aglomeraciju do 2027. osigurano je 55 milijuna eura, rečeno je na sastanku osječkih gradskih čelnika s eurozastupnikom Karlom Resslerom.

Iz Gradske uprave Osijeka izvijestili su kako je sastanak održan u Bruxellesu u sklopu 20. izdanja Europskog tjedna regija i gradova, koji se održava od 10. do 13. listopada.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izvijestio je da su među najvećim projektima modernizacija tramvajske infrastrukture, izgradnja podvožnjaka u Ulici Sv. Leopolda Bogdna Mandića, najsuvremenijeg pročistača otpadnih voda, te izgradnja središnje zgrade u IT parku.

Istaknuo je i kako se povećao iznos za osječku Urbanu Aglomeraciju Osijek, gdje je za 10 jedinica lokalne samouprave, u razdoblju 2021.-2027. godine osigurano ukupno 55 milijuna eura, dok je u prethodnom razdoblju, kada je ova Aglomeracija imala 19 jedinica lokalne samouprave, na raspolaganju bilo 40,6 milijuna eura.

- Nastojat ćemo i dalje realizirati što veći broj projekata sredstvima EU fondova, a u cilju rasterećenja gradskog proračuna - poručio je Radić.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler rekao je kako je Osijek srednjoeuropski grad. koji ima naglašenu europsku dimenziju i zbog toga je dobro da je proaktivan u razumijevanju onoga što se događa u središtu Europe.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI