Ispiši ovu stranicu

Novo dječje igralište u Ličkoj ulici

Novo dječje igralište u Ličkoj ulici Foto: Klaudija Boras

Na prijedlog građana Ličke ulice u gradskoj četvrti Borovo naselje postavljeno je dječje igralište na kojemu vukovarski mališani toga dijela grada sada mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Grad Vukovar je u tu svrhu odlučio postojeće sprave s dječjeg igrališta u Ulici Bartola Kašića obnoviti i premjestiti u Ličku ulicu, a s obzirom kako će na tome mjestu uskoro biti postavljeno novo dječje igralište, park i spomenik Kati Šoljić, istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.
- Nakon brojnih molbi građana iz ove ulice, odlučili smo postaviti igralište. Mještani su obećali kako će sami voditi brigu o igralištu što je hvalevrijedan potez. Nadam se da će djeca uživati i kako će park biti pun mališana, radosti i veselja – rekao je Sušac.

Na inicijativu roditelja realizirana je ova pozitivna priča, a oni nisu krili zadovoljstvo što njihova djeca imaju na raspolaganju kvalitetno dječje igralište u blizini svojih kuća. Saša Lončar, jedan od inicijatora.
- Ovdje je bila oranica i djeca se nisu imala gdje igrati pa su vrijeme provodili na cesti, okolna igrališta su im dosta odaljena od kuća, a s obzirom da se radi o njihovoj sigurnosti, grad je prepoznao važnost. Zahvalni smo – poručio je Lončar.
Ukupni troškovi obnove i premještanja dječjeg igrališta u Ličku ulicu iznosili su 37.500,00 kn s PDV-om, a radove je izvela tvrtka Komunalac d.o.o.

Pročitano 381 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI