Ispiši ovu stranicu

Vukovar drugi grad u Hrvatskoj po broju upisane djece u vrtiće

Vukovar drugi grad u Hrvatskoj po broju upisane djece u vrtiće Foto: Arhiva HRV

Neovisna istraživanja Vukovar ponovno svrstavaju na vrh ljestvica, a ovoga je puta riječ o broju upisane djece u vrtiće.

Portal gradonačelnik hr. proveo je istraživanje o broju upisane djece u vrtiće, a među 103 grada koja su sudjelovala u istraživanju Vukovar bilježi izuzetno pozitivne rezultate.

- Vukovar je po pitanju trenda povećanja prvi put upisanih vrtićaraca u pedagošku 2022./2023. godinu u odnosu na 2021./2022., a gledajući apsolutne brojke, zauzeo visoko 2. mjesto s 35 više upisane djece u vrtiće. Prošle je godine u vukovarske dječje vrtiće upisano 182 djeteta, dok je ove godine taj broj 217, što čini povećanje od 19,2%. Rezultat je to predanog rada Grada Vukovara u nastojanjima da osigura najbolje pedagoške standarde u vukovarskim vrtićima. U 2021. godini Grad Vukovar je za dječje vrtiće izdvojio 12,6 milijuna kuna, a ove godine namijenjeno je 13,2 milijuna kuna – izvijestio je Grad Vukovar.

Unatoč trenutnoj situaciji, Grad Vukovar zadržava gotovo najniže cijene vrtića, što iznosi 490 kuna za prvo dijete, 441 kunu za drugo dijete dok je za treće i svako slijedeće dijete vrtić besplatan.

Također, od ove je godine putem EU projekta, „Vrtić za bolji život“, a imajući u vidu i potrebe roditelja, osigurana i druga smjena u vukovarskim dječjim vrtićima.

- Vjerujemo kako će se trend rasta nastaviti i u idućim godinama, a uslijed uspješne zajedničke suradnje Grada Vukovara i dječjih vrtića te kontinuiranog promišljanja na dobrobit najmlađih Vukovaraca – poručili su iz Grada Vukovara.

Pročitano 577 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI