Ispiši ovu stranicu

Župan Damir Dekanić održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.

Župan Damir Dekanić održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Vermilion Zagreb Exploration d.o.o. Foto: Klaudija Boras

U županijskoj su vijećnici predstavnici tvrtke Vermilion Zagreb te izvršni direktor regije centrale i istočne Europe Jeff Davies održali radni sastanak s vukovarsko-srijemskim županom Damirom Dekanićem o naftno-rudarskom projektu izrade istražne bušotine Opatovac-1, gdje je u tijeku izrada kanala bušotine kako bi se došlo do ležište ugljikovodika.

Župan je tom prigodom istaknuo kako je ovo još jedan u nizu od održanih sastanaka te kako imaju izuzetno dobru suradnju.
- Istražne radnje i ispitivanja započele su prije nekoliko godina. Sukladno propisima i pravilima u Republici Hrvatskoj sve ide svojim redom. Važno je napomenuti kako je Vukovarsko-srijemska županija sve svoje obaveze odradila na vrijeme i u jako dobroj suradnji s tvrtkom Vermilion. Na sastanku smo razgovarali i o sjedištu tvrtke za koje bismo voljeli da se nalazi na području naše županije. U suradnji s tvrtkom napravit ćemo sve da se sjedište tvrtke bude u našoj županiji – naglasio je župan dodavši kako će samo crpljenje plina, prema riječima direktora Daviesa, krenuti u siječnju 2024. godine. Distribucija plina ići će preko tvrtke Plinarco te će sama prodaja ići prema standardnoj proceduri u koju će biti uključene tvrtke koje su ovlaštene za takav posao, a među njima je i PIS d.o.o. Na ovaj način osigurava se buduća opskrba plinom i za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije.

Izvršni direktor regije centrale i istočne Europe Jeff Davies naglasio je kako trenutno provode istražne aktivnosti koje su prema ugovoru sa Vladom RH.
- Zahvaljujem Vukovarsko-srijemskoj županiji na čelu s županom Damirom Dekanićem što nas je primio na sastanak. Mi smo tvrtka koja se bavi istraživanjem i budućom eksploatacijom ugljikovodika na području županije. Trenutno provodimo istražne aktivnosti, buši se istražna bušotina Opatovac – 1, a nakon nje bušit ćemo i istražnu bušotinu Novi Jankovci – 1. Bušotina koju sada bušimo i one koje ćemo tek bušiti imaju rezervoare planirane za plin i naftu potencijalno – pojasnio je Davies.

 

Pročitano 521 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI