Ispiši ovu stranicu

Dodijeljeni ugovori za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

Dodijeljeni ugovori za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima Foto: Sandra Grgić

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličena je dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnome pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava, a za koji je bilo osigurano 2.500.000,00 kuna. Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima dodijelio je ukupno 160 ugovora, što je rekordan broj ugovora do sada.

Naime, u srpnju ove godine raspisan je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojim je bilo planirano 1.100.000,00 kuna u proračunu Grada Vukovara no, Grad Vukovar odlučio je za ovu namjenu osigurati dodatna sredstva od još 1.400.000,00 kuna.

Gradonačelnik grada Vukovara rekao je kako vjeruje da će dobivena sredstva kroz ovaj Javni poziv pomoći vukovarskom gospodarstvu i vukovarskim poduzetnicima.

- Grad Vukovar je putem ove mjere, od 2015. godine pa do danas, u vukovarsko gospodarstvo plasirao gotovo 25 milijuna kuna. Ovogodišnji smo Javni poziv orijentirali na trenutnu energetsku krizu te u tom smjeru pružali poticaje i sufinanciranje troškove energenata. Kao i svake godine, Javni poziv je rezultat komunikacije i suradnje s vukovarskim poduzetnicima te svim relevantnim čimbenicima vukovarskog gospodarstva. Htjeli smo pomoći što većem broju subjekata te vjerujem kako će vukovarsko gospodarstvo na ovaj način profitirati – rekao je gradonačelnik Penava.

Pročelnica Bilić pojasnila je kako je su na Javni poziv pristigle ukupno 244 prijave od kojih 84 nisu zadovoljavale administrativne uvjete natječaja.

- Najiskorištenija mjera je sufinanciranje troškova energenata, što smo i prepoznali uvođenjem te mjere. Ostale mjere su one klasične mjere kroz koje smo dodjeljivali sredstva za opremanje ureda, sitni inventar, zakup poslovnih prostora i slično – naglasila je Bilić.

Jedna od dobitnica potpore je i Barbara Zima logopedica koja će potporu iskoristiti za nabavku logopedske opreme.

- Zahvaljujući sredstvima iz ovog Javnog poziva naručila sam digitalni logopedski set koji je višestruko primjenjiv te dijagnostičke testove kako bih mogla imati kompletnu procjenu za djecu – pojasnila je Zima.

Poduzetnica Maja Spasić ostvarila je 2.400,00 kuna potpore kroz Javni poziv.

- Dobiveni ću iznos iskoristiti na uređenje prostora trgovine. Zahvaljujem se Gradu Vukovaru na ovoj potpori jer u današnje vrijeme svaka lipa dobro dođe – naglasila je Spasić.

Pročitano 397 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI