Ispiši ovu stranicu

Započeo 8.znanstveno-stručni skup Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu

Započeo 8.znanstveno-stručni skup Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu Foto: HRV/Marija Molnar

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, u Vukovaru se u organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička i uz potporu Zdravstvenog veleučilišta iz Zagreba održava 8.međunarodni znanstveno-stučni skup Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu koji je osim hrvatskih okupio i stručnjake iz SAD-a te nekoliko europskih zemalja.

- Promoviramo ovim skupom ne samo studij fizioterapije i naš zdravstveni odjel nego i veleučilište u cjelini, grad i županiju. Želimo da u Vukovar dolazi što više stručnjaka ne samo iz Hrvatske nego i iz regije i cijele Europe. Za skup ove godine imamo prijavljenih 40 radova te autore iz SAD-a, Slovenije, BIH i Švicarske te dakako Hrvatske. Polako, ali sigurno rastemo, a ove godine skup organiziramo uz potporu sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu koje je i najveće veleučilište u RH. Oni najviše educiraju studente iz područja biomedicine i zdravstva, odnosno najviše u fizioterapiji i sestrinstvu. Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore medicinskih sestara, bodovan je od strane obiju komora zato i privlači mnogobrojne autore zbog njihovog daljnjeg napredovanja - istaknuo je dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Goste skupa pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac ističuči kako ovaj tradicionalni skup osim znanstveno-stručnog ima i odličan turistički potencijal

 

 

Pročitano 474 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar