Ispiši ovu stranicu

Izaslanstvo Grada Vukovara položilo vijence i upalilo svijeće

Povodom Dana Svih svetih i Dušnoga dana izaslanstvo Grada Vukovara tradicionalno je položilo vijence i upalilo svijeće na gradskim grobljima i spomen obilježjima.

U spomen na sve u Domovinskome ratu poginule branitelje i civile te mrtve građane izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno pročelnicom Ureda gradonačelnika Ivanom Mujkić prvo je vijenac položilo i svijeću upalilo podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

Pročelnica Mujkić podsjetila je kako je studeni posebno težak za sve Vukovarce koji se prisjećaju svojih poginulih i umrlih.

-Danas, dan uoči blagdana Svih svetih Grad Vukovar polaganjem vijenca i aranžmana na svim gradskim grobljima te Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata kao i kod spomen-obilježja Ovčara sjeća se svih onih koji više nisu s nama. Uvod je ovo u tužni studeni u Vukovaru - rekla pročelnica Mujkić dodajući kako se nada da će obitelji onih koji nemaju svoje posljednje počivalište pronaći svoj mir i mjesto gdje se mogu pomoliti i zapaliti svijeću za svoje najmilije sugerirajući kako je potrebna konkretnija pomoć od onih koji raspolažu informacijama.

Gradski vijećnik (HDZ) Nikola Mažar također je naglasio kako odaju počast onima koji su dali najveću žrtvu za slobodnu i samostalnu RH i naš grad.
- S dubokim pijetetom i tugom sjećamo se njihove velike žrtve. Zbog svega što su dali za ljude i Domovinu sigurno su sada na nekom boljem mjestu i čekaju nas. Neka im je vječna slava i hvala – poručio je Mažar.
Molitvu za sve ubijene, poginule i umrle predvodio je župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Izaslanstvo Grada Vukovara položilo je vijence i upalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, podno Spomen obilježja „Ovčara“ te na Novom groblju „Dubrava“ , Starom katoličkom groblju i grobljima u Sotinu i Lipovači.

 

Pročitano 290 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić