Ispiši ovu stranicu

Na Satu povijesti iz Vukovara o domoljubnim pjesmama

Na Satu povijesti iz Vukovara o domoljubnim pjesmama Foto: Marija Molnar

U okviru službenog programa Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u OŠ Dragutina Tadijanovića održan je Sat povijesti, događaj koji unazad 13 godina putem video konferencije ujedinjuje škole diljem Hrvatske kako bi se obradila određena povijesna tema. Ovogodišnja je bila Naša pjesma, naša snaga kojom su se učenici 15 osnovnih škola iz cijele Hrvatske upoznali s pjesmama koje su hrabrile vojnike i narod u Domovinskom ratu.

Po riječima ravnateljice OŠ Tadijanović Lidije Miletić, ovim projektom žele čuvati uspomenu i naglašavati vrijednost žrtve podnesene za slobodu i nezavisnost domovine Hrvatske koju danas živimo.

- Jako smo ponosni na ovaj projekt koji je potekao iz naše škole i na neki je način preteča nastave na daljinu i korištenja suvremene tehnologije u nastavi. Kroz godine smo obradili brojne teme, a ove je to domoljubna pjesma odnosno ljubav pretočena u stihove i note kako smo je nazvali. Želimo pokazati koje su to domoljubne pjesme obilježile vrijeme Domovinskog rata, hrabrile naše branitelje na prvim linijama obrane, a nas koji smo ih u pozadini slušali tješile - rekla je Miletić.

Svaka je škola priredila i izvedbu domoljubnih pjesama uživo, a među izvođačima su bili i Sanja Doležal te Vladimir Kočiš Zec koji su predstavili jednu od najpoznatijih domoljubnih pjesama iz Domovinskog rata Gospodine generale.

Sat povijesti u učionici u Vukovaru pratio je i Hrvoje Knežević, viši savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje, a nakon toga u školi je održan i međužupanijski skup za učitelje i nastavnike povijesti na području Slavonije na kojem se govorilo o školstvu u Vukovaru tijekom Domovinskog rata.

 

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar