Ispiši ovu stranicu

Odana počast i kod Spomen obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu

U organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke” položeni su vijenci i upaljene svijeće podnio spomen obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Svijeću je upalila i predsjednica Udruge Manda Patko koja još uvijek traga za nestalim suprugom.
- Nikada nećemo prestati tražiti naše najmilije. Kada nas više ne bude nastavit će ih tražiti naša djeca i unuci – poručila je Patko dodajući kako naše institucije rade svoj posao, ali srbijanske odbijaju suradnju.
- Srbijanske institucije zataškavaju sve što mogu, ali mi znamo da je ključ u Srbiji – ističe Patko.

Spomen obilježje nestalima 2 Valerija Lozančić 2022

Svoga supruga ubijenoga u Sotinu još uvijek traži i Matija Kušić.
-Jedina želja mi je da pronađemo makar jednu kost kako bih imala gdje upaliti svijeću. Jako je teško vidjeti kako drugi idu na grobove svojih, a ja nemam gdje - rekla je Kušić koja se također još uvijek nada da će jednoga dana pronaći supruga.

Svoje roditelje traži i Kata Lozančić.
-Roditelje Ivu i Stipu Babić odveli su 14. 9. 1991. iz kuće na Trpinjskoj cesti u Trpinju gdje su ih zajedno s drugima danima maltretirali i mučili i odonda im se gubi svaki trag. Ponadala sam se protekle godine da su pronađeni u Boboti, ali to su bili mještani Tenje. Od tada svaki dan imam sve manje nade da ću ih ikada pronaći – rekla je Lozančić.

Uz brojne branitelje i stradalnike, svijeće su podno spomen obilježja upalili i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Franjo Orešković te zamjenik gradonačelnika Vukovara Flip Sišac, a molitvu je izgovorio župnik Župe svetog Josipa Radnika fra Slavko Milić.

 

Pročitano 338 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić