Ispiši ovu stranicu

MOST predstavio prijedlog mjera s ciljem poticanja turističkog razvoja Slavonije, Baranje i Srijema

Konferencija za novinare Konferencija za novinare MOST

Na konferenciji za novinare MOST je predstavio prijedlog mjera za razvoj kontinentalnog turizma, stavljajući naglasak na Slavoniju, Baranju i Srijem u kojima je, tvrde, nedovoljno iskorišten turistički potencijal.

Predsjednik stranke Božo Petrov predložio je tri mjere, iskorištavanje turističkog potencijala Zračne luke Osijek, udružen nastup turističkih posrednika i turističke ponude na domaćem tržištu te turističku valorizaciju i afirmaciju gastronomske baštine Slavonije, Baranje i Srijema.

Preciznije, uvođenje niskobudžetnih letova prema drugim destinacijama Europe te organizirane turističke ture u trajanju nekoliko dana, koje bi povezivale lokalne proizvođače, bogatu kulturnu i povijesnu baštinu te gastronomsku ponudu Slavonije, Baranje i Srijema.

- Ova inicijativa nije još jedna u mnoštvu obećanja za dobivanje izbora kakve smo naviknuli svakodnevno slušati, ona je pak potekla s lokalne razine i ovo je velika stvar za sve nas. Samo ulaganje vrijedno je milijun i pol eura, ali je mogućnost vraćanja uloženog i to bez roka trajanja, višestruka. Slavonija ima potencijal postati turistička destinacija i ove tri mjere doista mogu preporoditi Slavoniju – rekao je Petrov.

- Neosporno da su dosadašnje turističke politike zanemarivale Slavoniju, Baranju i Srijem. No, MOST slavonskih županija odlučio je tome stati na kraj ovom inicijativom i mjerama kojima bi potaknuli turizam u Slavoniji, Baranji i Srijemu, odnosno u svih pet županija – istaknuo je idejni začetnik prijedloga razvoja kontinentalnog turizma i član MOST-a Adrijan Farkaš dodajući kako sve razvojne inicijative moraju biti pokrenute na lokalnoj razini jer država i središnja vlast po tom pitanju neće ništa poduzeti.

Realizacija ove tri mjere iznosila bi milijun i pol eura što bi financirale slavonske županije te županijske turističke zajednice bez pomoći središnje vlasti.

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun