Ispiši ovu stranicu

Novo dječje igralište na Mitnici

Novo dječje igralište na Mitnici Foto: Sandra Grgić

U gradskoj četvrti Mitnica, u Ulici Bartola Kašića izgrađeno je novo dječje igralište. Igralište je opremljeno modernim igralima s pripadajućom opremom i sadržajima za djecu s antitraumatskom podlogom. Uz dječje igralište uređene su i prilazne staze te hortikultura.

Projekt je vrijedan 1.216.888,00 kuna s PDV-om od čega je 367.072,50 kuna sufinancirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Novoizgrađeno igralište obišao je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, a prilikom obilaska istaknuo je kako je ovo nastavak ulaganja u sadržaj i kvalitetu života naših najmlađih sugrađana.

- Kroz suradnju s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo u našem smo gradu izgradili još jedan bogat sadržaj. U gradskoj četvrti Mitnica puno je mladih obitelji i djece, stoga vjerujem kako će svi oni biti zadovoljni novim i izuzetno kvalitetnim igralištem – rekao je gradonačelnik podsjetivši kako je Grad Vukovar nedavno i proglašen kao najbolji grad u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika, a ovaj je park samo nastavak te priče.

Igralište   Mitnica   2022   Sandra Grgić

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig podsjetio je kako je na mjestu novog igrališta do nedavno bila neuredna zelena površina, a sada, uz spomenik Kati Šoljić, ista je obogaćena kvalitetnim sadržajem za djecu.

- Uz novoizgrađeno dječje igralište uredili smo i površinu oko igrališta i to na način da su izgrađene pristupne staze te je uređena i hortikultura. Sprave su izgrađene i postavljene sukladno svim normama i specifikacijama potrebnim za postavljanje dječjeg igrališta na javnoj površini s propisanom antistres podlogom i svom predviđenom urbanom opremom – rekao je Čulig apelirajući na sve roditelje i djecu da ne uništavaju imovinu na igralištima, a kako bi ista bila što dugotrajnija.

- Grad izdvaja značajna sredstva za sanaciju dječjih igrališta jer neka od njih znamo sanirati i po dva puta u istome tjednu. Molim sve da čuvamo naša igrališta koliko je to god moguće – naglasio je Čulig.

Pročitano 498 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI