Ispiši ovu stranicu

Vukovarska obitelj Hardi traži pomoć

Vukovarska obitelj Hardi traži pomoć Foto: Sandra Grgić

Domovinski pokret Vukovar organizirao je konferenciju za medije čiji je cilj bio skrenuti pozornost javnosti na slučaj Kristinke Hardi, majke petero djece, koja je kao žrtva obiteljskoga nasilja privremeno smještena u stan u vlasništvu Republike Hrvatske i to po hitnom postupku. S obzirom da je istekao rok korištenja stana od 2 godine, Hardi i djeca moraju napustiti stan iako nemaju drugo rješenje. Trenutno još uvijek žive u tom stanu, bez grijanja i tople vode.

Ivana Mujkić, predsjednica Domovinskog pokreta Vukovar pojasnila je kako cilj konferencije nije prozvati nekoga za trenutnu situaciju obitelji Hardi te kako su oni kao stranka u ovoj priči isključivo kao potpora kako bi se glas Kristinke Hardi što dalje čuo.

- Obitelj Hardi je od Općinskog državnog odvjetništva u rujnu zaprimila obavijest da se u roku 3 mjeseca jave kako bi se dogovorilo iseljavanje iz dodijeljenog stana. Gospođa Hardi, svjesna Zakona, ne protivi se selidbi i jasno naglašava da će mirnim putem stan napustiti, no odvjetništvu je poslala dopis u kojemu moli odgodu iseljavanja jer trenutno nemaju gdje preseliti. Kristinka je željela dignuti kredit kako bi svojoj obitelji osigurala siguran dom, ali je od banke dobila odbijenicu jer je kreditno nesposobna. Želim naglasiti kako je unatoč svim nedaćama, Kristinka prošle godine diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku, a sve u cilju osiguravanja što boljih životnih uvjeta – pojasnila je Mujkić.

Kristinka Hardi zahvalila je Domovinskom pokretu na održanoj konferenciji te pozvala sve one koji su u mogućnosti da joj kroz donacije pomognu kako bi osigurala barem djelomični iznos za kupovinu kuće.

- Najstariji sin Dragan po struci je prvostupnik engleskog jezika, književnosti i filozofije koji trenutno radi na pola radnog vremena u jednom kafiću. Vladimir je redovni student četvrte godine Kineziološkog fakulteta u Osijeku te preko studentskog servisa radi tijekom cijele godine kako bi se mogao školovati. Marija je diplomirala na Teološkom fakultetu u Đakovu i trenutno je na 1. godini doktorskog studija u Zagrebu. Ivana je prvostupnica laboratorijsko-medicinske dijagnostike u iščekivanju staža, dok je najmlađa Klara maturantica vukovarske Gimnazije. Moja djeca i ja se borimo i ne odustajemo od bilo čega. Trudimo se na svaki mogući način riješiti sve nedaće koje su nas snašle, ali nažalost ovo sami ne možemo. Molim sve ljude dobre volje da nam pomognu – pozvala je Hardi.

Ako netko želi pomoći ovoj obitelji informacije može dobiti i u našoj redakciji.

Pročitano 1223 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI