Ispiši ovu stranicu

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja stiglo u Osječko-baranjsku županiju

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja stiglo u Osječko-baranjsku županiju Foto: OBŽ

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja stiglo je i u Osječko-baranjsku županiju.

Naime, izaslanstvo Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Hrvatske unijelo je Betlehemsko svjetlo u zgradu Županije na čemu im je zahvalio zamjenik župana Josip Miletić.
- Hvala izviđačima koji su 30. godinu zaredom donijeli Betlehemsko svjetlo u našu županiju i na taj način održali ovu lijepu tradiciju. Neka radost novorođenog Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji te im donese obilje radosti i mira tijekom nadolazećih blagdana – rekao je Miletić. Svima je čestitao Božić i novogodišnje blagdane te poželio uspjeh i mir u novoj 2023. godini.

Tradicionalno, na prvu nedjelju došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo mira u spilji Isusova rođenja te ga donosi u Austriju odakle stiže i u Hrvatsku.

-Betlehemsko svjetlo preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Donosimo svjetlo mira, ljubavi i poštenja za sve ljude i tako već 30 godina -pojasnio je Antun Šimić, predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije.
Rekao je kako je izviđaštvo pokret koji odgaja mlade da budu dobri ljudi i da se pridržavaju izviđačkih pravila.
-Trenutno na području Osječko-baranjske županije imamo četiri odreda izviđača koji okupljaju 300-njak članova – rekao je Šimić.

 

Pročitano 277 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić