Ispiši ovu stranicu

Penava: Ništa od Vladina obećanja da će vratiti Inu u državno vlasništvo

Plenković je nastavio politiku Ive Sanadera, rekao je Penava Plenković je nastavio politiku Ive Sanadera, rekao je Penava Milan Paun

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Vukovaru pustio je snimku s konferencije za novinare koju je održao premijer Andrej Plenković uoči Božića 2016. godine i obećao:

''Hrvatska će pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela MOL-a u INA-i prema modelu koji smo već razradili, koji je financijski održiv, a koji u konačnici neće povećati javni dug Republike Hrvatske''.

To se nije dogodilo do danas, nikakav model nije ni postojao, rekao je Penava i dodao da je podržavao Plenkovićevu inicijativu i vjerovao u uspjeh, no Plenković i HDZ promijenili su se i od tih obećanja nije ostalo ništa više od mrtvoga slova na papiru.

Ina je Hrvatskoj strateška nacionalna kompanija, a strateške se kompanije ne prodaju.

Najveći je krimen Vlade, po Penavi, što se nije pozvala na presudu Vrhovnoga suda i zatražila ništetnost ugovora o Molovoj kupnji Ine.

Plenkoviću je stavio odgovornost i na odluku da Mol hrvatsku sirovu naftu šalje na preradu u rafinerije u Mađarskoj te za zatvaranje rafinerije u Sisku.

Penava je naveo i kako je hrvatski javni dug povećan za 60 milijardi kuna otkako je Plenković na čelu Vlade.

 

Pročitano 269 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun